Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2007, 18:45   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ve Göztepe satıldı

Ve Göztepe satıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) İstanbul Esenler'deki binasında yaptığı ihalede İzmir'in 82 yıllık köklü çınarı Göztepe'yi İstanbul firması olan Assos Mağazacılık ve Sportif Hizmetler A.Ş 1 milyon 305 bin YTL'ye aldı.


İhaleye İzmir'den üç, İstanbul'dan ise iki firma katılırken; Göztepe camiasını temsil eden Göztepe Danışmanlık, İşletme ve Sportif Hizmetler Ticaret A.Ş ile Göztepe Dernek Başkanı Mustafa Kocaoğlu'nun önderliğinde kurulan Öz Göztepe A.Ş, verdikleri teklif en yüksek fiyatın yüzde 70'inin altında kaldığı için açık arttırmada yer almadı. Rıza Çalımbay'ın tavsiyesiyle TMSF'nin açtığı ihaleye girip Göztepe A.Ş'nin yeni sahibi olan Altınbaş Holding'in, 2008-09'da G.Birliği OFTAŞ'ı da alıp sarı-kırmızılı ekibi Süper Lig'e taşımayı planladığı öğrenildi

TMSF'deki ihale, beş firmanın kapalı zarf usulüyle verdikleri tekliflerin açıklanmasıyla başladı. İstanbul firmaları Erato Seminer ve Organizasyon A.Ş 531 bin 500 YTL, Assos Mağazacılık ve Sportif Hizmetler A.Ş 500 bin YTL'lik teklif verirken, İzmir firmaları Yiğit Sportif Sınayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş 400 bin YTL, Göztepe Danışmanlık, İşletme ve Sportif Hizmetler Ticaret A.Ş 280 bin YTL, Öz Göztepe A.Ş ise 151 YTL önerdi. İhale şartnamesine göre, en yüksek teklifin yüzde 70'inin altında kalan İzmirli iki firma ihalenin ikinci aşamasına katılamadı.

Altınbaş Holding'e ait Assos Mağazacılık ve Sportif Hizmetler A.Ş ile Göztepe'nin eski başkanlarından Fırat Yiğit'in kurduğu Yiğit Sportif Sınayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş arasında açık arttırmada kıran kırana bir mücadele yaşandı. İki firma en az 5'er bin YTL'lik artışlarla Göztepe A.Ş'yi almak için tekliflerini yenilerken, Fenerbahçeli eski yöneticilerden Mehmet Karasu'nun şirketi olan Erato da zaman zaman açık arttırmaya katılarak fiyat yükseltti. 1 milyon 300 bin YTL'ye kadar çıkan Yiğit Sportif Sınayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş, Assos'un 1 milyon 305 bin YTL'lik teklifi karşısında havlu attı.


HEDEF SÜPER LİG
Göztepe camiası TMSF'nin açtığı ihaleyi kazanan Assos Mağazacılık ve Sportif Hizmetler A.Ş'nin yapacağı hamleleri merakla beklerken, Altınbaş Holding'in sarı-kırmızılı ekibin 2008-09 sezonunda Süper Lig'de mücadele edebilmesi için Gençlerbirliği OFTAŞ'ı almaya çalıştığı bildirildi. İhaleden önce Göztepe camiasının büyükleriyle biraraya gelip projeleri hakkında bilgi veren holding yetkililerinin sarı-kırmızılı kulübü layık olduğu yere getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını söyledikleri öğrenildi. Altınbaş Holding'in, G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'a 20 milyon dolar önerdiği, pazarlığın sürdüğü camiada konuşuluyor.

Beşiktaş ve (A) Milli Takım'da uzun yıllar forma giyen, 2001-02'de Göztepe'yi çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine başlayan Rıza Çalımbay, Altınbaş Holding'e sarı-kırmızılı kulübü almalarını kendisinin tavsiye ettiğini açıkladı. "Altınbaş Holding'in sahipleri yakın arkadaşım" diyen Çalımbay, bu konuda kendilerine danışmanlık yaptığını dile getirdi. Öncelikle kulübün yaşam koşullarını düzelteceklerini belirten Çalımbay, "Süper Lig'den bir takım almak istiyorlardı. Bana Göztepe'yi sordular, (alın) dedim. Şimdi kulüp için bir yol çizeceğiz" dedi.

Altınbaş Holding'in Süper Lig'den takım alma düşüncesini doğrulayan, ancak Gençlerbirliği OFTAŞ konusunda yorum yapmayan Çalımbay, "İhalenin resmileşmesi bir-iki ayı bulur. Yani bu sezon için bu tren kaçmış durumda. Şu anda itibaren biz iş başındayız. Kulübün tesisi, sahası, kulüp binası olması gerektiği gibi olacak. Camiayla diyalog kurulup, bütünlük sağlanacak. Bu sezon amatör kümede mücadele edecek takımın başına benim ekibimden biri geçecek" diye konuştu.
Göztepe'nin amatör kümeden profesyonel lige çıkma mücadelesi vereceğini vurgulayan Çalımbay şunları söyledi:
"Süper Lig'den teklif alırsam çalışacağım. Süper Lig'den takım almak için önümüzdeki sezon kollar sıvanacak. Bu durumda takımın başına teknik direktör olarak ben geçeceğim. Sayın İmam Altınbaş, perşembe veya cuma günü İzmir'de basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili açıklama yapabilir. Altınbaş Holding hedefsiz işe girmez."

Türk futboluna ismini, "Atom Karınca Rıza" olarak altın harflerle yazdıran Rıza Çalımbay, 2001-2002'de görev yaptığı Göztepe'ye bu kadar yakınlık duymasının nedenini ise "Göztepe benim teknik direktörlük kariyerimin ilk durağı, ilk gözağrım. İzmir'de çalıştığım dönemde Göztepe'deki müthiş potansiyele yakından tanık oldum. Çok ciddi dostluklar da kurdum. Şimdi tarihi kulübün yeniden yükselişe geçmesine katkıda bulunmak istiyorum" sözleriyle açıkladı.

ALTINBAŞ HOLDİNG GAZİANTEP KÖKENLİ
Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu tarafından düzenlenen ihalede Göztepe A.Ş'yi 1 milyon 305 bin YTL'ye almaya hak kazanan Assos Mağazacılık ve Sportif Hizmetler A.Ş'nin sahibi olan Altınbaş Holding'in temelleri, 1975 yılında Gaziantep'te atıldı. Kuyumculuk sektöründe faaliyete başlayan Altınbaş, geçen 32 yıl içinde kuyumculuk, finans, enerji, denizcilik ve inşaat sektöründe 30 şirket ile Türkiye, KKTC, Almanya, Bulgaristan, ABD, Arnavutluk'ta hizmet veren bir holdinge dönüştü. Onursal Başkanı Ali Altınbaş olan Altınbaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş.
20.08.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla