Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2007, 12:17   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tottenham'da deprem! Ramos geliyor!

Tottenham'da deprem! Ramos geliyor!

Premier League'de ligin ilk iki haftasında aldığı mağlubiyetten sonra hafta sonu White Hart Lane'de Derby County'i 4-0 mağlup eden Tottenham'da teknik direktör Martin Jol ile yollar ayrılmak üzere.

Martin Jol'ün bu noktaya getiren ise takımın etkili forveti Dimitar Berbatov'un satma isteği ve bu konuda başkan Daniel Levy ile girdiği tartışma. Takımın başına ise Sevilla ile iki sezon içinde 5 kupa kazanan Juanda Ramos geçeceği öne sürülüyor.
BBC Spor Servisi'nin verdiği bilgiye göre Martin Jol kulübün bir çok önemli yöneticisinin güvenini kaybetmiş durumda. Martin Jol'un görevinden alınmasından sonra ise teknik direktörlük koltuğu için geçen adaylar arasında ilk sırada ise Sevilla çalıştırıcısı Juande Ramos yer alıyor.

Guardian gazetesinde yer alan bilgiye göreye ise Ramos bu hafta Sevilla'dan istifa ederek hafta sonu Londra ekibinin Manchester United ile oynayacağı maçta Tottenham'ın başında olacak. Ramos'un geçtiğimiz hafta Tottenham yöneticileri ile bir araya geldiği de belirtiliyor.
Ramos'un dışında diğer adaylar Marcello Lippi ve Portsmouth menajeri Harry Redknapp. Tottenham menajeri Martin Jol bu transfer döneminde 40 milyon pound gibi bir rakam harcamış ve takıma Darren Bent, Gareth Bale, Younes Kaboul, Taarabt gibi önemli isimler transfer edilmesini sağlamıştı.

Sporx Editörü Esat DERGİ'den bir yorum:
Tottenham Ada'da son 3-4 sezon içerisinde gerek mali yapıdan, gerek kulüp açısından oldukça hızlı büyüyen ve artık hedefleri çok büyüten bir ekip. Martin Jol ile Spurs taraftarları arasında hiçbir sorun yok. Jol'un yönetim ile girdiği bu tartışmanın ardından ise ona ne kadar güvenildiğinin ortaya çıkması eminim ki 51 yaşındaki Hollanda'lı çalıştırıcıyı da şok etmiştir. Tottenham'da hedeflerin büyüklüğü ve takımın bir değişiklik ile tam anlamıyla istikrarı sağlayacak inancı zaten geçtiğimiz sezonun sonuna doğru Londra ekibinin yönetiminde yapılan küçük açıklamalar ile ortaya çıkmıştı.

Jol'den habersiz geçtiğimiz hafta Ramos ile yapılan bu görüşme, Ramos'un Sevilla'da misyonunu tamamladığı düşüncesi ve Ada'nın cazibesi. Büyük bir aksilik olmaz ise Ramos Tottenham'ı önümüzdeki haftadan itibaren çalıştırmaya başlayacak ve Sevilla'da yaşadığı başarıların belki de daha fazlasını yaşamaması için hiçbir sebeb yok. Tottenham taraftarlarının tek düşündüğü bu takıma bir çok genç kazandıran ve altın bir kadro oluşturan Martin Jol'un planları üzerinden giden bir Ramos mu olacak yoksa Sevilla'daki anlayışını kaybetmeden Ada futboluna girecek bir Ramos....
Sporx Editörü Fatih ŞAMLIOĞLU'ndan bir yorum:
Martin Jol'un Tottenhham'dan kopma noktasına gelmesine şaşırmamak elde değil. Premier League'de bir takıma en önemli artıyı kazandıran olayın istikrar olduğu yadsınamaz bir gerçek. Martin Jol'un 2004 yılında Ada'ya adım atması Tottenham'ın en büyük şansı olmuştu ve total anlamda önemli bir başarı elde edilmese bile, gelecek yıllar için önemli yatırımlar yapılmıştı. Tüm Tottenham taraftarı bu sezon ve önümüzdeki sezonlarda bu yatırımların meyvesini almayı hesap ederken Jol'un yol ayrımında olmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Tottenham taraftarının şaşkınlığını ortadan şimdiden kaldıran tek şey Sevilla'ya tarihinin altın çağını yaşatan Ramos'un takımın başına geçme ihtimalinin yüksek olması. Ancak Ramos'un gelişinin Tottenham taraftarının bekledeği gibi takıma büyük bir heyecan katacağını düşünmüyorum.
Romos'un Sevilla'da elinde bulunan kadroyla, Martin Jol'un Tottenham'da elinde bulundurduğu kadro arasında önemli farklılıklar bulunuyor. 'Zengin' Ramos'un, Martin Jol'un 'Fakir' hazinesi üzerinden yürümeyi ne kadar başarabileceği beni endişelendiriyor...

21.08.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : Sporx.com dış haberler
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla