Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-08-2007, 13:06   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ertuğrul geldi musluğu açtılar

Ertuğrul geldi musluğu açtılar
Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay dobra dobra açıklamalar yaptı.
23 Ağustos 2007 Perşembe 13:07

Çalılmbay kendi döneminde para harcamadıkları için dert yandı, yönetimi eleştirdi.
Çalımbay: Sergen’e bile para vermediler

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay tumspor.com editörü Taha Dağlı’nın sorularını yanıtladı. Çalımbay bu çok özel röportajda, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı.

-Hocam iyi günler, şu an ne yapıyorsunuz, ufukta yeni bir takım var mı?
-İyi günler, valla şu an boştayım, bekliyorum, hiçbir iş yapmıyorum sadece maçları izliyorum, bazı televizyonların spor programlarına konuk olarak çıkıyorum, hatta bir kaçı daimi yorumculuk teklif etti ama teknik direktörlük yapmak istediğim için reddettim.

Hocam siz Rizespor’u çok yakından bilen bir isimsiniz. Henüz ikinci haftanın sonunda Rizespor Teknik Direktörü Samet Aybaba istifa etti, çok mu karışık bir yer Rize?


-Aslında karışık değil çok güzel bir yer. Ben sezon başı devam edecektim Rize’de fakat yönetim bazında bazı sorunlar çıktı, para değil ama transfer konusunda bir takım sıkıntılar yaşandı. Samet Abi’nin de başına aynı işler gelince istifa etti. Yoksa Rize çok güzel bir yer, taraftarı da muhteşem.

Rize’den teklif gelirse yine gider misiniz?

-Neden olmasın, tabi bazı şartlarım olur, bu şartlar kesinlikle para değil, istediğim futbolcuların transferleri ile ilgili, o şartlarım kabul edilirse olabilir. Dediğim gibi Rize’de şu an bazı problemler var onları kökünden halletmek lazım o zaman Rize çok yükselir.

Hocam Beşiktaş’ın Ertuğrul Sağlam tercihi doğru mu size göre?

-Kesinlikle doğru bir tercih ama Ertuğrul’un arkasında durulması lazım.

Beşiktaş yönetimi sizin arkanızda durmuş muydu?

-Ben Beşiktaş ile 17 maçta sadece 1 kez yenildim, ben takımın başına geldiğimde yarıştan kopmuştuk, Avrupa Kupası, Türkiye Kupası, Lig hepsi bitmişti. Daha sonra ben transfer istedim ama istediğim transferler yapılmadı yani bu anlamda arkamda durulmadı. Beşiktaş yönetimi bana vermediği desteği Ertuğrul’a verirlerse, Ertuğrul başarılı olur.

Siz örneğin Youla’yı transfer etmiştiniz ama çok eleştirilmişti bu transfer?

-Ben Youla transferinin hala arkasındayım, ben Youla’yı Carew’e partner olsun diye aldım ama o arada Carew’i sattılar, yerine Ailton’u aldılar, Ailton 3 maç sonra sahada yürümeye başladı. Ailton’un benim takımıma hiçbir faydası olmadı.

Aslında siz çok ekonomik transferler yapmıştınız yani yıldız oyuncu alınmamıştı sizin dönemizinde bunun nedeni neydi?

-Evet pahalı transfer yapamadık yani büyük, yıldız oyuncu alamadık çünkü mecbur kaldık buna, o zaman Beşiktaş’ın ekonomik şartları çok zayıftı, Sergen’in bile parası ödenmiyordu, nasıl yıldız alalım. Ben Beşiktaş’tayken yönetim bana parayı kıstı, şimdi Ertuğrul geldi, musluğu açtılar. Beşiktaş peş peşe transfer yapıyor hem de pahalı oyuncular alıyor, bana bunların hiçbiri yapılmadı, aslında musluğu açmak zorunda kaldılar çünkü artık Beşiktaş’ın şampiyon olmaya ihtiyacı var son 12 senede 1 kez şampiyon olmuşlar o yüzden parayı harcıyorlar. Dediğim gibi benim zamanımda bana Ailton’u aldılar şimdi ise Delgado, Ricardinho, Nobre, Bobo, Higuain, Cisse gibi oyuncular alınıyor.

Hocam Sinan Engin’in gelişine ne diyorsunuz?

-Bana göre Sinan için geç bile kalındı. Benim zamanımda da Sinan’ı istemiştik, Başkan Yıldırım Demirören her zaman Sinan ile çalışmak istemiştir ama o zaman bazı yöneticiler karşı çıkmıştı, şu an Sinan’ın takıma geliş biçimi ise yanlış çünkü o görevde Ali Gültiken vardı. Ali’yi gönderip Sinan’ı bir anda menacer yapmak yanlış oldu.

Beşiktaş bu sene şampiyon olur mu?

-Bu kadar iyi transfere şampiyon olmaları gerek, sadece Ertuğrul’un arkasında dursunlar yeter, Beşiktaş’ta yok yok, her mevkiye 2’şer oyuncu var, en hazır takım Beşiktaş.

Fenerbahçe nasıl peki?

-Fenerbahçe bir golcü transfer ederse yine şampiyon olur.

Ya Galatasaray?

-Galatasaray’ın biraz zamana ihtiyacı var, transferleri iyi ama takımın oturması lazım aynı zamanda onların da bir golcüye ihtiyacı var.

Trabzonspor için neler söyleyeceksiniz?

-Trabzonspor bana göre 2-3 transfer yaparsa bu sezonun sürpriz takımı olur.

Hocam son olarak Rıdvan Dilmen ile yaz aylarında bir küslüğünüz oldu diye haberler çıkmıştı bu doğru mu?

-Hayır kesinlikle Rıdvan benim en yakın arkadaşlarımdan biri daha dün beraberdik hiçbir sorunumuz da yok.

-Çok teşekkürler hocam, başarılar diliyoruz size.

-Ben de teşekkür ederim, görüşmek üzere.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla