Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2007, 19:46   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 15 yaşındaki türk oyuncu Manchester Unıted da

Deniz Mehmet, M.United'ta

Londralı Türk futbolcu Deniz Mehmet, Manchester United Kulübü ile 2 yıllık sözleşme için anlaşmaya vardı. 16 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılan futbolcular arasında olan Mehmet, Türkiye'deki Genç Milli takım seçmelerinden döner dönmez, Manchester United Kulübü ile sözleşme imzalayacağını belirterek, "Eğer Türkiye ve İngiltere Milli takımları aynı anda takıma katılma daveti yollasalardı, ben Türkiye için oynamayı tercih ederdim" dedi.
7 yaşında İngiliz takımı Arsenal'da oynamaya başlayan genç kaleci, burada 5 yıl forma giydiğini ifade ederek, "Arsenal'in ardından 2 yıl Charlton Athletic için oynadım. Geçtiğimiz Paskalya döneminde de Manchester United takımı ile görüşmelere başladık. Babamla oraya giderek takımın deneme antrenmanlarına katıldım. Ardından 6 haftalık deneme sözleşmesi imzaladım. Manchester United için ilk olarak Bolton'a, ardından Middlesbrough'a karşı oynadım. Çok iyi geçti. Kulüp benimle 2 yıllık anlaşma imzalamaya karar verdi" diye konuştuManchester United altyapısında başarılı bir kaleci olarak yetişmek istediğini vurgulayan Mehmet, "Türk milli takımının beni davet etmesine çok sevindim. Benim en sevdiğim arkadaşlarım Türk. Türk futbolcularla oynamak çok güzel olacak" şeklinde konuştu.
Eski futbolculardan olan baba Hüseyin Mehmet, oğlunun Arsenal ve Manchester United'da oynamış ilk Türk futbolcu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Metin Tekin arayarak Deniz'i takıma davet etti. Ben Deniz'i Türkiye forması ile görmek istiyorum. Türk çocuklar ile oynaması, milli marşımızı söylemesi çok büyük mutluluk olacak." Oğlunun daha 5 yaşındayken futbol yeteneğini farkettiğini belirten Hüseyin Mehmet, "Şut çekerdim. Gözlerini kapamadan karşılardı. İlk olarak Brighton'da kaleci eksikliğinden Enfield Rangers diye bir takımda oynadı. Arsenal takımına 7 yaşındayken katıldı. Bu son dönemde ise Liverpool ve Manchester United ilgileniyordu. Sonuçta Manchester United oldu. Çok mutluyum" dedi.
Öte yandan, Londralı Türk futbolcu Deniz Mehmet 19 Eylül 1992 İngiltere doğumlu ve Türkçe bilmiyor.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla