Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2007, 18:11   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Baykal'ı Kıskandıracak fotoğraf

Click the image to open in full size.
RADİKAL, photoshop uygulamasıyla Erdoğan'ı solcu yaptı. Baykal'ın artık ağzına almadığı 'EMEK, ÖRGÜT, EYLEM' gibi kelimeleri Erdoğan'dan duyar olduk.



Erdoğan: Emek, örgüt, eylem kavramlarını 'öcü' gibi gören iktidarlar bize çok şey kaybettirdi. Emek hareketini hak ettiği yere ulaştırmak boynumuzun borcudur.
AKP iktidarı sırasında düşük taban fiyatı ve girdilerdeki artış nedeniyle yaşadığı zor durumu "İki senedir anamız ağlıyor" diye dile getiren Mersinli çiftçiyi "Ananı da al git" diye azarlayan; işçilerin hak taleplerini ve eylemlerini görmezden gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'a dün bir haller oldu. Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu'nda geçmişte sendika, emek, örgüt, eylem, grev gibi kavramların 'öcü' olarak görüldüğünü vurgulayarak, "Emek hareketini hak ettiği konuma ulaştırmak boynumuzun borcudur" dedi. Erdoğan, büyük patronları ve küresel aktörleri muhatap alıp işçi haklarına tenezzül etmeyen 'önceki iktidarları' da sert bir dille eleştirdi.

Click the image to open in full size.


Erdoğan, katıldığı Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu'nda, işçi temsilcilerinin önünde özetle şunları söyledi:

Sendika ve grev 'öcü' gibi görüldü: Geçmişte sendika, emek, örgüt, eylem, grev gibi hukuki kavramlar toplumun geniş bir kesimi tarafından adeta bir 'öcü' gibi görülmüş, yaşanan acı tecrübelerin de etkisiyle, emek hareketi hak ettiği noktaya bir türlü ulaşamamıştır.

Emekçileri hiç sayanlar var: Bunda geçmiş iktidarların da büyük payı olduğunu biliyorsunuz. Sadece büyük patronları ya da küresel aktörleri muhatap alan, işçi haklarına tenezzül etmeyen iktidarların bu ülkeye kaybettirdiği yılları da gayet iyi biliyoruz.

Kalkınmada en büyük pay işçilerin: Emek hareketi, bize göre Türkiye'nin kalkınma hareketidir.Sendikal hareketin önündeki tüm engelleri toplumun önündeki diğer tüm engeller gibi aşmak, emek hareketini hak ettiği konuma ulaştırmak bizim boynumuzun borcudur.

Daha çok kazanmalısınız: Ben Başbakan olarak, daha çok kazanmanızı istiyorum ama ikimiz de gerçekçi olmak zorundayız. Bu kardeşiniz, tüm işçi kardeşlerimin, vatandaşlarımın aynı zamanda emanetçisi durumunda.

Eylem demokratik bir haktır: Sorun çözülemiyorsa elbette eylem en demokratik haktır. Fakat daha müzakereyi açmadan masayı terk etmek veya Türkiye'nin imkânlarını göz ardı edip olmayacakları istemek tribünlere oynamak olur.
RADİKAL
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla