Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2007, 17:58   #1
ishakbjk
 
ishakbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Sesine aşık oldugu şairi bulup evlendi ...

SESİNE AŞIK OLDUĞU ŞAİRİ BULUP EVLENDİ...


Görme engelli Orhan Ergin, radyoda şiir okurken dinleyip vurulduğu Safiye Güçlü'nün peşine düştü. Çift, Çanakkale'de evlendi
Click the image to open in full size.Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Sazlı köyünde yaşayan görme özürlü Orhan Ergin, radyoda şiir okurken sesine aşık olduğu Safiye Gülcü ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde evlendi. Orhan Ergin üç ay önce bir radyo frekansında 'Yürüyen Merdiven' programında şiir okuyan şair Safiye Gülcü'nün sesine aşık oldu. Ergin, aşık olduğu sesin sahibi Safiye Gülcü'yü araştırmaya başladı. Üç aydır sık sık görüşen çift Burhaniye Belediyesi'nde nikah kıydı.
Şiir ve edebiyatı çok sevdiğini belirten SKK emeklisi Orhan Ergin, "Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Sazlı köyünde oturuyorum. Safiye hanımın sesine aşık oldum. Allah kısmet etti, tanıştık, şimdi de evlendik. Beni seçtiği için kendisine teşekkür ediyorum. Kendimi rüyada gibi hissediyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.
Balıkesir'in Ilıca köyünde doğduğunu belirten Safiye Gülcü ise, "27 yıl Almanya'da yaşadım, 12 yıl önce vatanıma geri döndüm. İlkokul mezunuyum. Bugüne kadar üç şiir kitabım yayınlandı. Şu anda bir roman yazıyorum. Dördüncü şiir kitabımı da bastırcağım. Orhan beyi sevdim. Artık eşimin köyünde yaşayacağız. Bizi radyo da okuduğum şiir tanıştırdı. Şiir yazmaya devam edeceğim" dedi.

Safiye Hanım'ın radyoda okuduğu şiir:
DELİ AŞIK
Yetiş bana sevgilim, acılar içindeyim.
Bir damlacık su getir, çok yanıyor yüreğim.
Yatak yorgan kül oldu tutuşunca bedenim.
Semalara çıkmasın, savrulmasın küllerim.


Son nefesini vermeden geldim senin yanına.
Günlerce hep bekledim sen varmadın farkına.
İzin ver de öpeyim ben, gireyim koynuna.
Tek arzum, tek hayalim kavuşmaktı hep sana

.
Yaralıyım, yaralı, burada kaldım sevdalı.
Kızgın çöller, yakıcı aşk ateşi çok farklı.
Toz dumana karıştı sardı bütün etrafı
Deli aşık ağlarken ölüp gitti zavallı.

__________________
Click the image to open in full size.
ishakbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla