Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2007, 18:07   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yeni Mp3 solucanlari

Yeni Mp3 Solucanı!
Kendi kendine yayılan bir solucan bu sefer MP3 arşivlerini hedef aldı. Solucana verilen isimler ise şöyle: W32/Deletemp3.worm, W32.Deltemusic, W32/Autorun.ah veya WORM_DELF.HXZ. Güvenlik firmalarından McAfee, Symantec ve Avira risk derecesini "düşük" olarak tanımladılar.





Solucan çıkarılabilir diskler üzerinden yayılıyor. Bu iş için E: den O: ya kadar olan Windows sürücülerinin içine »autorun.inf« ve »csrss.exe« dosyalarını yerleştiriyor ve son olarak ta taşınabilir sabit disklerin veya USB belleklerin "otomatik kullan" özelliğinden bilgisayara bulaşıyor. Enfeksiyon başarı ile gerçekleşirse açılış dosyalarının içine yerleşiyor ve PC'yi yeniden başlattıktan sonra görev yöneticisini ve Windows gezginindeki içerik menüsünü (sağ fare tuşu menüsü)kilitliyor. Sonra da bulaştığı sistemde bulabildiği tüm MP3 dosyalarını silmeye başlıyor.

Solucan çıkarılabilir disk üzerinden hızlıca yayılamadığı için bulaşma riski düşük seviyede kalıyor. Etkili bir panzehir olarak bilinen yöntem ise çıkarılabilir disklerin "otomatik kullan" özelliğini kapatmak.
Kendi kendine yayılan bir solucan bu sefer MP3 arşivlerini hedef aldı.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla