Gilberto korkusu Beşiktaş, H.Berlin'in Brezilyalı futbolcusunun işini bitirmek için uğraşıyor. Siyah-beyazlılar, aksi takdirde milli oyuncunun Dünya Kupası'nda başarılı olmaması için adeta dua edecek!
SERDAR SARIDAĞ
Nobre ve Vedran Runje'den sonra diğer yabancılarda da görüşmeleri sürdüren Beşiktaş, Basel'den Delgado konusunda büyük mesafe aldı. Bonservis konusunda İsviçre kulübüyle anlaşma noktasına gelen Kartal, şimdi de Hertha Berlin'den Gilberto konusunda Alman kulübünü ikna etmeye çalışıyor.
4.5 milyon Euro
Teknik Direktör Tigana'nın listesinde yer alan Gilberto'nun Brezilya Milli Takımı'nda yer alması, siyah-beyazlıları korkutuyor. Bu futbolcunun Dünya Kupası'nda göstereceği performansın fiyatını iyice artıracağını düşünen Beşiktaş, öncelikle bonservis sorununu çözmeye çalışıyor. Hertha ile 2008 yılına kadar sözleşmesi bulunan sambacının bonservis bedelinin 4.5 milyon Euro olduğu ifade edildi. Kartal, Gilberto için Dünya Kupası öncesinde bir anlaşma sağlayıp sıkıntıyı ortadan kaldırmak için gayret gösteriyor. Aksi takdirde Beşiktaşlılar, futbolcunun Almanya 2006'da başarılı olamaması için dua edecek.
Siyah - beyazlılar, Delgado'nun bonservisini 6 milyon Euro'dan 3 milyon Euro'ya indirirken, satışından yüzde 30 pay verme konusunda Basel ile prensip anlaşmasına vardı. Bu oyuncu konusunda el sıkışan Kartal'ın, Arjantinli futbolcuyu önümüzdeki günlerde İstanbul'a getireceği kaydedildi
kaynak:milliyet