Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2007, 13:22   #1
Nefertiti
Dişi Kartal
 
Nefertiti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gül'e Hava Harp Okulu'nda alkışlı karşılama

İSTANBUL (İHA) - Hava Harp Okulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Yeşilyurt Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tören alanına girişte alkışlarla karşılandı.

Hava Harp Okulu'nun 53. dönem mezuniyet ve sancak devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve eşi Sevim Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Donanma Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, TOBB Başkanı Rifar Hisarcıklıoğlu, çok sayıda öğrenci ve öğrenci yakını katıldı.

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tören alanına girişinde alkışlandı. Protokol kısmına gelen Abdullah Gül, sırasındaki herkesle tek tek tokalaştı. Orgeneral Büyükanıt da selam vererek Cumhurbaşkanı Gül'e elini uzattı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören başladı. Törende bir konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanım şahsım ve Hava Harp Okulu personeli adına katılımınız için teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız" dedi.

Ünal'ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına Okul birincisi Teğmen Fatih Şen, kısa bir konuşma yaptı. Yaş kütüğüne uçak maketinin çakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül okul birincisi Fatih Şen'e, Meclis Başkanı Toptan ikinci Serdar Doğan'a, Orgeneral Büyükanıt üçüncü Alim Kocaman'a ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de dördüncü olan Begüm Yağmur Yavuz isimli bayan teğmene diplomasını verdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve kuvvet komutanları da dereceye giren diğer öğrencilere diplomalarını takdim etti.

Orgeneral Büyükanıt ödül vermek için yerinden kalktığında ve döndüğünde Gül'e selam verdi. Protokolde yan yana oturan Abdullah Gül, Köksal Toptan ve Büyükanıt'ın sohbet ettikleri gözlendi. Büyükanıt ve Gül zaman zaman karşılıklı sohbet etti. Büyükanıt ödül vermeye gittiğinde eşi Filiz Büyükanıt da Cumhurbaşkanı Gül ile bir süre konuştu.

Mezun olan teğmenlere diplomalarının verilmesinin ardından sancak devir teslim töreni yapıldı. F-16 uçakları tören alanından alçak geçiş yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tören geçişini ayakta takip etti. Bütün davetliler alay sancağının çekilmesini ayakta izledi. Ardından tören alanına inen Abdullah Gül ve diğer katılımcılar, Türk yıldızlarının nefes kesen hava gösterisini izledi. Abdullah Gül, mezun olan öğrencilerin aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

965 öğrencinin bulunduğu Hava Harp Okulu'nda 2'si Türkmenistan uyruklu, 4'ü bayan 238 öğrenci mezun oldu.


#diger .igg:link,#diger .igg:active,#diger .igg:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline}#diger .igg:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline}#diger .nA:link,#diger .nA:active,#diger .nA:visited{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nA:hover{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nD:link,#diger .nD:active,#diger .nD:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .nD:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .i{border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666}#diger .iG{padding:0 10px 0 10px;color:#666}
__________________
geçti istemem gelmeni
yokluğunda buldum seni
bırak vehmimde gölgeni
gelme artık neye yarar...
Nefertiti Ofline   Alıntı ile Cevapla