Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2007, 15:22   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çocuklar inanmış

Çocuklar inanmış

İspanya'da başlayacak 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na katılacak Türkiye (A) Milli Takımı, hazırlıklarını tamamladı. (A) Milli Takım, Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile (C) Grubu'nda mücadele edecek. Hidayet Türkoğlu, AA muhabirine sakatlığı ile ilgili açıklama yaparak, ''Şu an biraz daha iyiyim, ama tam hazır olduğum söylenemez. Sağ olsun, doktorlar iyi bakıyorlar'' dedi.
Hidayet, ''Endişeli misin?'' sorusuna, ''Amerika'da da benim başıma bu tip şeyler geldi. Ben ileriye bakarım, ne olacaksa olur. Endişe ile artık yaşayamıyorum, ama olursa da dünyanın sonu değil. Her türlü olasılıkta hayatıma devam edeceğim. Önemli olan kendime iyi bakmam. Doktorlar da buna yardımcı olacaklar'' cevabını verdi.
Turnuvanın başlayacak olması nedeniyle hazır hale gelmek zorunda bulunduğunu belirten Hidayet, ''Herkes neyin, ne olduğunun bilincinde. Tüm arkadaşlarımın kafa olarak hazır olduklarına inanıyorum. Takımda iyi bir atmosfer var. Birlik olunması halinde başarının geleceğine inanıyorum. Ben buraya kahraman olmaya gelmedim'' diye konuştu.
-İBRAHİM KUTLUAY-
Takım kaptanı İbrahim Kutluay da şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını, ancak önemli olanın turnuvada yakalayacakları hava olduğunu söyledi. Çok iyi çalıştıklarını ve iyi antrenman yaptıklarını anlatan İbrahim, ''Takım olarak hazırız. Turnuvada hedefimiz var ve başarılı olmak hepimizin arzusu. Hazırlık döneminde yaptıklarımızın karşılığını almak istiyoruz. Milli takımın havası da iyi, ama en önemlisi turnuvadaki maçlar içinde yakalayacağımız hava. Maç maç daha da büyümeliyiz'' değerlendirmesini yaptı.
Şampiyonadaki ilk maçlarını Litvanya ile oynamalarını şanssızlık olarak niteleyen tecrübeli basketbolcu, şöyle konuştu:
''İlk maçı Çek Cumhuriyeti ile oynayacak olsaydık, belki daha iyi olabilirdi. İlk maçta galibiyet almak, turnuvaya iyi ve moralli başlamak açısından önemli. Gruptaki en önemli rakibimizi yenmemiz açısından da çok büyük önem taşıyor. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Sonuçta kaybetsek de turnuva bitmiyor. Bunun da bilincinde olmalıyız. Mağlubiyet olasılığında yelkenleri suya indirmemek lazım. Çünkü turnuva devam ediyor. Turnuvalarda direnci olan, kaybettiği zaman dağılmayan, kazandığı zaman şampiyonmuş gibi sevinmeyen takımlar, turnuvanın sonunda her zaman kazançlı çıkıyorlar.''
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla