Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2007, 11:02   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Patent ihlali davası

Devlere patent ihlali davası

Patenti kendilerine ait teknolojinin izinsiz kullanıldığını ileri süren Teksas merkezli Polaris IP LLC şirketi Google, Yahoo, AOL, Amazon.com'a karşı dava açtı.


Click the image to open in full size.

Patenti kendilerine ait olan e-posta filtreleme teknolojinin izinsiz kullanıldığını ileri süren Teksas merkezli Polaris IP LLC şirketi Google, Yahoo, AOL, Amazon.com, Borders Group ve IAC/InteractiveCorp'a karşı patent davası açtı. Doğu Teksas Eyalet Mahkemesi'nde açılan davada Polaris şirketi filtreleme hizmetlerinin durdurulması, teknolojileri izinsiz kullanan şirketlerin tazminat ödemei ve mahkeme masraflarının da davalılar tarafından karşılanmasını talep ediyor.

Polaris'in sahip olduğu teknoloji, posta sunucusuna gelen bir e-postanın otomatik olarak hedefine ulaştırılması ile sunucu tarafından verilen onayla hedefine ulaştırılması arasında seçim yapmayı sağlıyor. Davada bu sistemi Polaris'ten izinsiz olarak kullanan internet şirketlerinin patent haklarını ihlal ettikleri ileri sürüldü. Konu ile ilgili gerek davacı taraftan, gerekse davalıların herhangi birisinden henüz bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl da Kana Software isimli küçük bir şirketi mahkemeye veren Polaris IP dava sonunda Kana'dan lisans ücreti almaya hak kazanmıştı.



Alıntı
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla