Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2007, 12:35   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çarşı'da iktidar savaşları

Sinan Engin taraftar cinayetinin arkasında 'çok değişik işler' yattığını söyledi
Beşiktaş'ın popüler taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinden Ferdi Aslan'ın bir cinayete kurban gitmesi futbolda son yıllarda tırmanan şiddet ve rant gerçeğini yeniden gündeme getirdi. Cinayetin, gruplar arasındaki 'iktidar' mücadelesi olduğu tahmin ediliyor

Fanatiklerin aralarındaki gerginlik yüzünden işlenen son cinayet, futboldaki şiddeti yeniden gündeme getirdi. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı oynanan Beşiktaş - Kayserispor maçının ardından Köyiçi'nde bir otoparkta meydana gelen olayda, Beşiktaş tribününün önde gelen isimlerinden Ferdi Aslan, tabancayla vurularak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, karşıt gruptan olduğu iddia edilen A.K.'nın peşine düştü.

YÖNETİM KATILMADI

Aslan'ın, son olarak Beşiktaş'ta genel menajerlik görevine getirilen Sinan Engin'e karşı olan Çarşı Grubu'nun içindeki bir gruba mensup olduğu iddia edildi. Bu grubun, 11 Ağustos günü İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçı sırasında, “Çarşı Sinan Ergin'e karşı” pankartı açtığı belirtildi. Beşiktaş menajeri Çarşı Grubu'ndaki bölünmenin nedenlerinden birinin de forma, şort, atkı ve şapka gibi takım ürünlerinin satışından kaynaklanan milyonlarca liralık rant olabileceği belirtildi. Kayserispor-Besiktaş maçından sonra Beşiktaş Köyiçi'nde bir otoparkta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ferdi Aslan (28), dün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına, Ferdi Aslan'ın ailesi, yakınları ve kalabalık bir taraftar grubu katılırken, kulüp yönetiminden katılım olmadı.

Engin, isminin anılmasına karşı

Beşiktaş'ın fanatik seyirci grubu olan Çarşı'nın bir bölümünün, Sinan Engin'e, muhalefet ettiği belirtildi. Sinan Engin'in genel menajerliğe gelmeden önce, “Beşiktaş taraftarsız da kazanır. Kazanmak için taraftara ihtiyacımız yok” ifadesinin, Çarşı Grubu'nu çok rahatsız ettiği ifade edildi. Konuyla ilgili olarak Yeni Şafak'a konuşan Beşiktaş menajeri Sinan Engin, “Polis raporunda herşey var. Bu çocukların kendi aralarında bir husumet var. Ortada tribünle ya da benimle alakalı birşey yok” diye konuştu. Çarşı'daki grupların 6 aydır birbiriyle 'kapıştığını' ifade eden Sinan Engin, “Bunların arasında iktidar savaşı var. Bilinmeyen çok değişik işler var. Beni bu işe karıştırmayın” diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla