Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-09-2007, 09:14   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow ATV ve Sabah, yeniden satışa çıktı

ATV ve Sabah, yeniden satışa çıktı
TMSF, ATV ve Sabah'ın muhammen bedelini 1,1 milyar dolar olarak belirledi.
05 Eylül 2007 Çarşamba 04:44


TMSF, ‘ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü yeniden satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’’nün muhammen bedeli, 1,1 milyar dolar olarak belirlendi.

Söz konusu ihaleye katılmak için ön yeterlilik almak isteyen firmaların, 15 Ekim’e kadar belgelerini Satış Komisyonu’na iletecek. Son teklifler 6 Kasım’da alınacak, ihale 7 Kasım’da İstanbul’da, Ahmet Afif Paşa Yalısı’nda yapılacak.

110 MİLYON $ TEMİNAT

Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için TMSF’nin ilgili hesabına 110 milyon dolar teminat yatıracak. Teminat olarak; teminat mektubu, devlet iç borçlanma senetleri de gösterilebilecek. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ve açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ihale, TMSF’nin onayı ile sonuçlandırılacak.

YABANCIYA SINIRLAMA

İhalenin katılım şartları arasında mali yeterlilik ön plana çıkıyor. Katılımcı şirketin 2005 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının asgari 300 milyon dolar olması gerekiyor. Önyeterlilik başvurusu sahibinin hissedarları arasında yabancı tüzel kişi bulunması halinde, önyeterlilik başvurusu sahibindeki yabancı tüzel kişi hissesi ile orantılı olarak mali şartın en fazla 75 milyon dolarına kadar olan kısmını karşılayabilecek. Önyeterlilik başvurusu sahibindeki yabancı tüzel kişinin hissesinin yüzde 25’den az olması halinde, 75 milyon dolarlık sınır, hisse oranıyla orantılı olarak düşürülecek.

PEŞİN ÖDENEBİLECEK

İlana göre, TSMF’nin ilgili yönetmeliği uyarınca, ‘’Geçmiş Dönem Borçları’’ kapsamına giren borçlar, TMSF’nin onay tarihine kadar yönetmelik doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek. İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben TMSF’nin onayında belirtilen süre içinde dolar cinsinden peşin olarak ödenecek. Ancak Kurul, en yüksek teklif veren teklif sahibinden, ihalenin onay tarihinden önce, ihale bedelinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını Fon hesaplarına depo etmesini isteyebilecek.

SATIŞ KAPSAMINDA NELER VAR?

Atv ve Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satışı kapsamında, atv televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdan Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Persfektifler dergileri yer alıyor.



Bugün
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla