Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-09-2007, 12:09   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kuzey Ruzgari

Click the image to open in full size.
Kanal:Show tv
Yayin Gunu:Pazartesi
Yayin Saati:22:00(TSI)
Oyuncular:Kadir İNANIR (Ekber).Oktay KAYNARCA (Poyraz),Ebru Kocaaga ve Cagla Kubat
Konusu:Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.


SHOW TV ekranlarında yepyeni bir aksiyon dizisi. İbrahim MERTOĞLU' nun yapımcılığını yaptığı, senaryosunu Baykut BADEM, Filiz EKİNCİ ve Arzu BİROL' un yazdığı Kuzey Rüzgarı adlı dizinin yönetmeni ise daha önce Deliyürek, Hayat Bağları, Kurtlar Vadisi ve en son Son Osmanlı- Yandım Ali 'nin yönetmenliğini yapan Mustafa Şevki DOĞAN. Dizinin kısa hikayesi ise şöyle;

Ekber lakaplı Kuzey TAŞOVA, bundan 34 yıl önce beraber çalıştığı Necdet Aksu 'nun ülke çıkarlarına ters düşen örgütlenmesinin farkına varınca bu düzene karşı çıkar. Bunun üzerine Necdet Aksu tarafından ölüm fermanı verilir. Ayrıca Necdet 'in bir komplosuyla Ekber, polis tarafından kırmızı bültenle aranan bir kanun kaçağı durumuna düşer. Ekber'in yurt dışına kaçmaktan başka çaresi yoktur. Hemen Rusya 'ya kaçan Ekber, Rus polisince yakalanır. 34 yıl Rus hapishanelerinde her türlü eziyeti yaşayan Ekber için artık memlekete dönme zamanı gelmiştir. Çünkü Necdet Bey ölmüş, yerine ise Necdet 'ten çok daha tehlikeli olan kardeşi Cahit bu büyük güç imparatorluğunun başına geçmiştir. Memleket için korkunç planları olan Cahit 'in bu kirli oyunlarını bozacak tek kişi vardır. O da hiç hesaba katmadığı Ekber' dir. Ekber 'in bu intikam yolculuğunda yanında biri daha olacaktır. O da Necdet tarafından öldürülmüş olan Kardeşi Mehmet 'in oğlu 'Poyraz' dır. Necdet ve Cahit, yeni doğmuş Poyraz' ın da ölüm fermanı vermiş ancak bebeği Necdet 'in karısı Saadet, kurnaz bir planla Ekber 'in en yakın arkadaşı 'Kanun Şevki' ye teslim etmiştir. Necdet Bey cephesinde bu çocuğun yaşadığını sadece Saadet biliyordur. Eski bir kabadayı olan 'Kanun Şevki' bebeği teslim almış ve tam bir kabadayı olarak büyütmüştür. Poyraz, 27 yıllık bu hesapta amcası Ekber' le birlikte kendi kan bağından olan adamların karşısına dikilecektir. Çünkü kan bağı babasının öldürüldüğü gün bitmiştir.

Kadir İnanır Kuzey Rüzgarı'na Karışmıyor!

Click the image to open in full size.Kuzey Rüzgarı için Kadir İnanır kanunları sona erdi

Bugüne kadar yapımcılara kiminle oynamak istediğini bile söyleyen Kadir İnanır 40 yıllık prensibini yeni dizisi ‘Kuzey Rüzgarı'yla değiştirdi

Oynadığı film ve dizilerde oyuncu seçimlerinden, yapım şirketine kadar tüm kontrolü elinde tuttuğu bilinen Kadir İnanır bu kez radikal bir karar aldı. Ünlü sanatçı yeni dizisi ‘Kuzey Rüzgarı’nın hiçbir aşamasına karışmıyor. Kadir İnanır'ın her şeye karışması bazı oyuncu arkadaşları tarafından eleştirilere neden oluyordu. Ünlü sanatçı konu hakkında şu yorumu yaptı: “Bana kimlerin oynayacağını söylediler. Ben de hiçbir itirazda bulunmadan sorumluluğu onlara bıraktım. Şimdi kimse bana 'Bu oyuncuyu neden seçtin' diyemez."

YÖNETMENE GÜVENİYORUM

Usta oyuncunun bu kararı almasındaki en önemli nedenlerden birisinin de gene usta bir yönetmen ve yapımcı olan Osman Sınav'ın öğrencilerinden ve Deli Yürek, Kurtlar Vadisi, Son Osmanlı-Yandım Ali gibi ses getiren projelerin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan'a olan güveninden kaynaklandığı belirtildi. (Bugün)
Oktay Kaynarca - Poyraz

Click the image to open in full size.Oktay Kaynarca, Kuzey Rüzgarı'nın Poyraz'ı, Kadir İnanır'ın yeğeni olarak rol alıyor bu yapımda. Ünü, Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır rolü ile pekişti ve Çakır rolü çok uzun süre oyuncunun üstüne yapıştı.

1965'de İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu ve tiyatro alanında yüksek lisans sahibi. oyuncu Kurtlar Vadisi'nden önce 27 filmde oyuncu olarak 3 sinema filminde ise yapımcı olarak rol almıştı.

Başarılı oyuncu Oktay Kaynarca'nın aynı zamanda "Ölümden Öte Köy Yok" adlı bir de şiir kitabı bulunuyor.



Ebru Koacaağa

Click the image to open in full size.Kuzey Rüzgarı'nın genç ve başarılı oyuncu Ebru Kocaağa'yı kendi dilinden tanıyalım;

1982′de Almanya’da doğdum ama çocukluğum ve gençliğim İzmir’de geçti. Trakya Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü mezunuyum. İzmir’de hobi olarak mankenliğe başladım. Bu serüvenim İstanbul’da da sürdü. Daha sonra özel bir kanalda programda sunuculuk yaptım. Özel oyunculuk dersleri de aldım. Sonra bir vesile ile Osman Sınav ile tanıştım ve o da hayatımı değiştirdi.

Bu zamana kadar oyuncu olmak hiç aklımda yoktu kendi kendime düşündüğüm zamanlarda oyuncu olmak kendimi başkalarının yerine koymak her insanda olduğu gibi bende de olmuştur ama hiç bir zaman mutlaka oyuncu olacağım diye bir hedefim olmamıştır.

Acı Hayat ilk oyuncukluk tecrübemin olduğu dizi ve bu dizideki rolüm konusunda bu zamana kadar hiç kötü tepki almadım genellikle güzel tepkiler alıyorum sadece diziyi izleyen seyirci kitlesinden değil oyuncu kişilerde beğendiklerini belirtiyorlar.İlk zamanlarda kendimi izlerken çok beğenmiyordum fakat şimdi biraz daha pozitif bakıyorum sanırım ama hala çok fazla beğendiğim söylenemez...


Bu dizi ile ilgili yorumlarinizi dizi ile ilgili imzalar veya resimleri bu baslik latinda yapabilirsiniz
iyi seyirler,iyi forumlar

Konu Adelaar tarafından (05-09-2007 Saat 13:04 ) değiştirilmiştir..
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla