Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2007, 02:08   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demirlek Konuşacak!

Ve şimdi Demirlek konuşacak
Atilla TÜRKER 6 Eylül 2007 Click the image to open in full size.Trabzonspor-Sivasspor maçının dosyasını görüşen Tahkim Kurulu, raporları ve ifadeleri çelişkili buldu.Tahkim haftaya bir kez daha toplanacak. Demirlek "Maçı değil kendisini düşündü" iddalarını ret edecek.

TAHKİM Kurulu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, 12 Ağustos’ta tatil edilen ancak tarafsız sahada tekrar oynanmasına karar verdiği Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasıyla ilgili son kararı, maçın hakemi Bülent Demirlek’i dinledikten sonra verecek.

Federasyonun geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantısına çağrılmaya gerek duyulmayan Demirlek’in, Tahkim Kurulu’nun toplantısına davet edilmesi değişik yorumlara yol açtı. Demirlek’in ifadesi alınmadan verilen kararın hukuki açıdan eksik olacağını göz önünde bulunduran Tahkim Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantısı sonrası Demirlek’in yanı sıra maçın gözlemcisi İbrahim Aksoy ile iki temsilciyi ve dördüncü hakemi de dinleme kararı aldı.

Raporlar çelişkili

Önümüzdeki hafta perşembe günü yapılacak olan toplantıda Demirlek’in, iki temsilci tarafından verilen, "Demirlek sahaya döndüğü taktirde asgari 3-5 oyuncuyu atmak zorunda kalacağını söyledi. Bu bakımdan maçı değil, kendisini düşündü" şeklindeki ifadeyi reddedeceği öğrenildi. FIFA kokartlı Demirlek’in, oyun kuralları çerçevesinde maçı tatil ettiğini Tahkim Kurulu üyelerine tekrarlayacağı belirtildi.

Bu arada tatil kararı vermeden önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok’u aradığı saptanan Bülent Demirlek’in, Ok’tan, "Sen FIFA kokartlı hakemsin. Kararı ben değil, sen vereceksin" şeklinde cevap aldığı saptandı. Demirlek’in bu görüşmeyi de Tahkim Kurulu’na ileteceği bildirildi. Yönetim kurulu toplantısından bir gün önce ek rapor yazarak maçın tekrar oynanmasını sağlayan iki temsilcinin de tekrar sözlü ifadesine başvurulacak. İki temsilcinin raporlarında eksiklerin yanı sıra bazı çelişkiler olduğu öne sürüldü.

Sivas’a umut ışığı

Önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda Demirlek’in ve iki temsilcinin birlikte dinlenecek olması, Sivasspor için yeni bir ümit ışığı oldu. Tahkim Kurulu’na geniş kapsamlı bir rapor hazırlayan Sivasspor, hükmen galip gelmeleri gerektiğini bildirdi ve bu doğrultuda yurt içindeki ve dışındaki pek çok maçı detaylı bir şekilde örnek gösterdi.

Ayman’ın hareketi gerilimi artırdı

12 Ağustos’ta Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın son dakikalarına Trabzonspor, 1-0 üstün girmişti. Bir pozisyonda Ayman’ın Balili’ye sert girmesi sonrası iki takım futbolcuları arasındaki gerilim tırmanmış, sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar, konuk ekip futbolcularına saldırmıştı. Sivassporlu oyuncuların da yumruk ve tekmeyle karşılık vermesiyle büyüyen olayların ardından hakem Bülent Demirlek, "yeterli güvenlik önlemi yok" gerekçesiyle mücadeleyi tatil etmişti.
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla