Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-09-2007, 20:11   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Teröriste şehit diyen 18 DTP'li gözaltında

Teröriste şehit diyen 18 DTP'li gözaltında

7 Eylül 2007


Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), ŞANLIURFA, (DHA)

SİİRT’te güvenlik kuvvetleri tarafından öldürülen terör örgütü PKK mensubu Müslüm Solmaz’ın ailesine başsağlığı ziyaretinde teröristlerden ‘Şehit’ diye söz eden DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç’un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir ve bu ildeki 6 kişi hakkında ise aynı nedenle suç duyurusunda bulunuldu.


Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Müslüm Solmaz’ın Gaziantep’in Nizip İlçesi Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine taziye ziyareti için yürüyen ve terör örgütü bayraklarıyla, Abdullah Öcalan posteri açtığı belirlenen DTP’lilerle ilgili olarak Şanlıurfa ve Nizip’te başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma doğrultusunda, bu sabah saat 04.00 sıralarında özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekipleri Nizip’te düzenlediği operasyonda Cebrail Gürbüz (23), Mehmet Solmaz (36), Kadir Solmaz (25), Bozan Solmaz (24), Mahmut Solmaz (36), Bozan Gürbüz (37), Mehmet Solmaz (23), Ahmet Şut (29), Kadir Solmaz (29), Yasin Solmaz’ı (37) gözaltına aldı. Polis, DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç’u (54) da Gaziantep’te gözaltına alarak Nizip’e götürdü.

Şanlıurfa polisi ise aynı gösterideki konuşmasında Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç gibi öldürülen teröristlere ‘Şehit’ diyen Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir ve adı açıklanmayan 6 DTP’li hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusu ile ilgili incelemeyi sürdürüyor. Bu arada, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nden gelen bir grup DTP’li de Nizip’teki gözaltıları protesto etmek için öldürülen terörist Müslüm Solmaz’ın evinin önünde toplandı. Özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla