Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-09-2007, 16:44   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Memur % 2'yi beğenmedi

Uzlaştırma Kurulu, memur maaşlarına gelecek yıl iki dönem halinde yüzde 2'şer zam yapılmasını, taban aylıkların aynı dönemde 10'ar YTL, denge tazminatının 30'ar YTL arttırılmasını önerdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kararın kendilerini memnun etmediğini söyledi.

Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'in başvurduğu Uzlaştırma Kurulu kararını açıkladı. Kurul, memur maaşlarına 2008'de 2 dönem halinde yüzde 2'şer zam yapılmasını, aynı dönemde taban aylıklarının 10'ar YTL, denge tazminatının 30'ar YTL arttırılmasını önerdi. Kurul, memurlara ayrıca bir yıl için yüzde bir oranında refah payı verilmesini, yüzde 2 - 2 olarak tavsiye edilen ücret artışının gerçekleşen enflasyonun altında kalması durumunda aradaki farkın da karşılanmasını uygun gördü. Kurul, sendika ödentisinin de 10 YTL'ye çıkarılmasını önerdi.

Kapsamlı personel reformu

Kapsamlı personel reformuna ihtiyaç duyulduğu belirtilen Kurul değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi:

"Ülke ekonomisi büyürken ve kişi başına gayri safi milli hasıla artarken kamu çalışanlarının artan gelirden refah payı da alması gerekmektedir. Böylece kamu çalışanlarının sadece enflasyon ile orantılı zam almakla yetinmeyerek ekonomik gelişmeden de yararlanması sağlanmış olacaktır. Bu sebeple tüm kamu çalışanlarına 1 Ocak 2008'den itibaren yüzde 1 oranında refah payı ödenmesinin önerilmesi adaletli bulunmuştur."

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kurul'un, Kamu İşveren Kurulu yetkililerinin etkisi altında görüşünü oluşturduğunu düşündüklerini söyledi. Memur-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Hadi Erdoğmuş da Kurul'un denge tazminatı dışındaki önerilerinin Memur-Sen'in önerileriyle örtüştüğünü, buna karşın kararların beklentilerinin altında kaldığını ifade etti.


var tmp; tmp = document.getElementById("news_content").getElement sByTagName("a"); for(i=0; i
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla