Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-09-2007, 16:11   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''Umudun yoksa onurun için oynarsın''

''Umudun yoksa onurun için oynarsın''

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final şansını büyük ölçüde kaybeden Milli Takım'da, antrenör Bogdan Tanjeviç, ''Eğer umudun yoksa onurun için oynarsın'' diye konuşurken Federasyon Başkanı Turgay Demirel ise Tanjevic'in durumunu turnuva sonunda değerlendireceklerini belirtti.


Tanjeviç, yapmış olduğu açıklamada, ''Durumumuz çok açık, bunu söylemeye gerek yok. Umudun yoksa onurun için mücadele edersin'' değerlendirmesinde bulunarak, ''Şu anda köşeye sıkışmış durumdayız. Yarın karşılaşacağımız İtalya da aynı durumda'' diye konuştu.

Bu arada Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de basına yaptığı açıklamada, ''Alışık olmadığımız çok düşük sayı yüzdeleriyle oynuyoruz. Hiçbir turnuvada bu kadar düşük sayı yüzdeleriyle oynamadık. Sanki çemberin üzerine bir ağ örülmüş'' dedi.

Demirel, ''Turnuvadan başarısız ayrılırsak Tanjeviç'in milli takımdaki geleceği tehlikeye girer mi?'' sorusuna ise ''Şu ana kadar 4 maç yaptık ve 2 maç daha yapacağız. Her şey değişebilir. Varsayımlara göre bir şey bilemeyiz. Sonuçta elde edeceğimiz dereceye göre değerlendirmemizi yapacağız'' cevabını verdi.

Takım kaptanı İbrahim Kutluay da Milli Takım'ın durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Şu anda yapacak fazla bir şey yok. Slovenya maçında takım arkadaşlarımın kazanma arzusu çok yüksek olmasına rağmen çok yanlış ve aceleci atışlar kullanıldı. Şimdiye kadar alınan başarısız sonuçların sebeplerini bulmak için aramızda konuşuyoruz. Ama bir sebep bulamadık.''

Öte yandan, yarın (Pazartesi) oynayacağı İtalya maçının son hazırlığını bu sabah yapan (A) Milli Takım, 1.5 saat süreyle taktik ve şut çalıştı. Alınan yenilginin etkisiyle basketbolcuların genel olarak antrenman boyunca moralsiz ve endişeli oldukları gözlendi.

Madrid'deki Madrid Arena Spor Salonu'nda yarın (Pazartesi) oynanacak İtalya-Türkiye maçı, TSİ 17.30'da başlayacak.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline