Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2007, 09:59   #1
civelek79
 
civelek79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ricardinho hapsemi giriyor?

Rio Savcılığı, vergi kaçakçılığı ve karapara aklama iddiasıyla Beşiktaşlı Ricardinho hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı... Mahkeme Başkanı Machado, tutuklama emri verilir verilmez futbolcunun Brezilya'ya getirileceğini belirtti...
Beşiktaşlı Ricardinho hakkında ortaya atılan vergi kaçakçılığı ve karapara aklama iddiaları çok ciddi bir durum aldı. Rio de Janiero Federal Savcılığı, siyah - beyazlı taraftarın Rico Paşa diye andığı oyuncunun 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Beşiktaşlı futbolcunun suçu kesinleşirse hemen tutuklanarak cezaevine konulacak.
Ricardinho ise Brezilya basınına yaptığı açıklamada suçsuz olduğunu ve oyuna geldiğini söyledi. Sözkonusu paranın Brezilya yerine bir başka ülkeye transfer edilmesinin lisans konusundan kaynaklandığını ifade eden tecrübeli oyuncu, 1 milyon 100 bin dolarlık parayı aldığını doğruladı ancak bunun vergi kaçakçılığına girdiğini bilmediğini belirtti.
Telefon kaydı var
Savcılık, Rico'nun eski kulübü Corinthians'ın tüm gelirlerine el koyduğunu açıkladı. Ricardinho'nun da aralarında bulunduğu bazı kulüp yöneticileriyle yapılan telefon kayıtları da basına dağıtıldı. Kayıtlarda futbolcu, vergi vermemek için açıkça paranın Brezilya yerine bir başka ülkeye transfer edilmesini istiyor.
Öte yandan, Brezilya Yüksek Spor Mahkemesi Başkanı (STJD) Rubens Approbato Machado, Ricardinho'nun suçsuz olduğunu kanıtlaması gerektiğine işaret ederek, savcılığın iddialarının çok ciddi olduğunu, tutuklama emri verilir verilmez bu futbolcunun Türkiye'den Brezilya'ya getirileceğini kaydetti.
Milliyet
civelek79 Ofline   Alıntı ile Cevapla