Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2007, 18:18   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'da Rüştü'nü ispatlayamadı

Siyah-Beyazlı kulübün Fenerbahçe'den renklerine bağladığı tecrübeli file bekçisi hâlâ Türk futbol tarihinin en önemli kalecileri arasında yer alıyor...


O her zaman Türkiye'nin ve Fenerbahçe'nin tartışmasız 1 numarasıydı. Kurtardığı maçlar, getirdiği puanların yanı sıra, saha içindeki efendiliğiyle taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmıştı Rüştü Reçber.

Click the image to open in full size.


Fenerbahçe'de her sene kadro baştan aşağı değişir, kalecisi değişmezdi. Parreira, Lazaroni, Veselinoviç, Bariç, Löw, Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Lorant, Daum ve Zico.
Hepsi yeni transferlerle Fenerbahçe'ye gelirken, bir tek kalecilerinden emindiler.

Click the image to open in full size.


12 senelik Milli Takım kariyerinde de ne Fatih Terim, ne Mustafa Denizli ne de Ersun Yanal, 1 numarayı başkasının sırtına geçirdi. Antalyaspor'da ilgisini çektiği Fenerbahçe ile başarıdan başarıya koşan Rüştü'nün futbol yaşamı 2003 Haziran'ında doruk noktasına ulaşmıştı fakat bu doruk noktasından düşüş pek gecikmedi.

Click the image to open in full size.


2002 Dünya Kupası'ndaki üstün başarısıyla turnuvanın en 2.kalecisi seçilen Rüştü, küçüklük hayali Barcelona'ya transfer olmuştu. Ama tutucu teknik direktör Frank Rijkard ile yıldızı bir türlü barışmadı. Hatalı goller yedi ama Fenerbahçe'ye dönüşü çabuk oldu.

Fenerbahçe'nin 2004-2005 sezonundaki şampiyonluğunda da başarısıyla alkış toplayan Rüştü, Milli Takım kariyerine de başarıyla devam ediyordu. Zico'nun Fenerbahçe gelmesiyle de bu durum değişmedi. Ta ki, İtalya ile oynanan hazırlık maçında Rüştü'nün sakatlanmasıyla. 2003 yazından bu yana başlayan düşüş, bu maçla Rüştü'nün belini bükmüştü. Milli formaya ve Fenerbahçe'ye en uzun vedasını 15 Kasım'da başlattı.

Click the image to open in full size.



Ve Haziran 2007


Click the image to open in full size.

Beşiktaş, Vedran Runje'yi gönderip Rüştü'yü alırken Ankaraspor'dan alınan Hakan Arıkan ile birlikte kalesini sağlama almanın mutluluğunu yaşıyordu. Fakat Rüştü Reçber, Kasımpaşaspor maçında yediği hatalı golün ardından kaleyi Hakan Arıkan'a kaptırırdı.

Click the image to open in full size.


Rüştü'nün düşüşü bununla da kalmadı. Ona en çok güvenen isim Fatih Terim bile, Rüştü'ye artık Hakan Arıkan'ın ardında görev vermeye başladı. Malta maçında Hakan Arıkan kaleyi korurken, Rüştü yedek klübesindeydi.

Click the image to open in full size.


Şimdi Türkiye Macaristan ile yarın kader maçına çıkıyor. Her ne kadar, Rüştü, Beşiktaş'a giderek Fenerbahçeliler'i üzsede, Türk halkının ve Milli Takım'ın eski formundaki Rüştü'ye eskisinden de çok ihtiyacı var...


jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla