Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2007, 11:21   #2
jaSmin

jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.

1997 yılında Anderlecht Kulübü, yedek kulübesinde oturtulan Ertuğrul Sağlam'a transfer teklifinde bulundu. Belçika ekibi Beşiktaş'a faks çekerek, bonservisi karşılığında 2 milyon dolar verebilecekleri Ertuğrul'a talip olduklarını belirtti.

2000 yılında Serdar Bilgili yönetiminin ilk transfer adımlarından biri olarak Samsunsporlu Erman Güraçar’la takas edildi. Beşiktaş'tan gönderilmesinin yönetimin bir takım hesaplarının yattığını iddia etti: "Kimseye kırgın değilim ama ben çok vefalı davrandım. Vefa göremedim. Ne formamı yere attım, ne adam dövdüm, Beşiktaş'ın prensiplerine bağlı, camiaya yakışır bir oyuncu oldum. Kimse ile bir sorunum yok."

2003 yılı sonunda Samsunspor'da aktif futbol hayatına nokta koydu. Futbol kariyerinde 250'in üzerinde maça çıktı ve 125 gol attı.

EN
Futbol dünyasının ünlü isimleri ile birklikte 'Uyuşturucu Kmpanyası'nda 'İnsanca Yaşamak' adlı şarkıya vokal yaptı.

Futboldan kopamadı. Samsunspor'da antrenörlük kariyerine başladı. Gigi Multescu ve Erdoğan Arıca'nın yardımcılığını yaptı.

EN PAHALI FUTBOLCUYDU
2004 yılında Samsunspor'un başına geçti. Bir sene sonra Kayserispor teknik direktörlüğüne getirildi. Kayserispor ile oldukça başarılı bir dönem geçirdi. Şampiyonlar Ligi’nin resmi dergisi olan Champions'un gelecek vaat eden 20 teknik direktörden biri olarak gösterildi.

Beşiktaş'ta 6 sezon top koşturdu. Siyah-beyazlı forma altında 167 lig maçına çıktı ve 103 kez rakip fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılı kulübü Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıdı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 1. Turu'nda AZ Alkmaar'a elendi.

2007-2008 sezonu başında Beşiktaş ile anlaştı. Başkan Yıldırım Demirören ve taraftarlardan büyük destek aldı. Genç futbolculara forma şansı vermesiyle dikkati çekti.

Yeni sezon öncesi Beşiktaş yönetiminin, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı eşinin türbanlı olması nedeniyle veto ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu iddia, siyah-beyazlı kulüp tarafından sert bir açıklamayla yalanlandı.

jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla