Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2007, 14:29   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayatının hatasını yaptı!

Click the image to open in full size.

Hayatının hatasını yaptı!
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Macaristan ile dün yapılan karşılaşmada milli takımın attığı ilk golden sonra basın tribününün bulunduğu yöne doğru el kol hareketleri yapan milli futbolcu Emre Belözoğlu’nu, yayınladığı sert bir bildiriyle kınadı

TSYD Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan açıklamada, Emre Belözoğlu'nun yaptığı hareketlerin ahlak, terbiye, centilmenlik, özetle hiçbir fair-play anlayışına sığmadığı savunularak, şöyle denildi:
"Ulusal takımımızın çarşamba gecesi Macaristan'ı yenerek, Türkiye ve tüm dünyadaki vatandaşlarımızı tarifi imkansız bir sevince boğması büyük bir taktir ve memnuniyetle karşılanmıştır.
Ulusça daha birinci golün sevincini yaşarken, ulusal takımımızın kaptanı Emre Belözoğlu'nun basın tribününe dönerek el ve kol hareketleri yapması, sözüm ona kendisini eleştirenlere tepki göstermesi, bir sporcunun ahlak, terbiye, centilmenlik, özetle hiçbir fair-play anlayışına sığmamıştır. Bu çirkin tepki ve davranış biçimi basın tribününün bitişiğinde bulunan Şeref Tribünü'ndeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri ile yerli ve yabancı seçkin protokolün gözü önünde cereyan etmiştir.
Kimse böyle terbiye dışı bir davranışı görmezlikten gelemez ve cezasız bırakamaz. Türkiye Spor Yazarları Derneği yöneticilerinin ve tüm spor medyasının Sayın Murat Başesgioğlu ile bir araya gelip, bir tanışma toplantısı yapmasının ardından bir kaç saat geçmeden meslektaşlarımızın böylesi çirkin bir olaya muhatap olmaları kabul edilemez, affedilemez."

'ARTIK SADECE FUTBOLCU EMRE'

"Ulusal takımımızın ikinci golünden sonra da aynı davranışı gösterme cesaretinde bulunup, bu defa basın tribününe sözlü tacizde bulunan Emre Belözoğlu, maç sonunda da iyi futbolunu değerlendirmek üzere mikrofon uzatan görsel basına aynı nezaketsizliği yapmıştır" ifadelerine de yer verilen açıklamada, daha sonra şöyle denildi:
"Kendisi bizim gözümüzde bundan böyle sadece futbolcu Emre'dir. Çünkü sporcular, ancak sporcu davranış ve erdemleri ile o unvanı hak ederler.
Emre Belozoğlu bu davranışları ile hayatının en büyük yanlışını yapmıştır. Bundan sonra dileyeceği özür de içimizdeki üzüntü ve acıyı asla dindirmeyecektir. Sportmentlik ve sporcu kavramlarını benliğinde yaşatamayan bu gibilerin insanlık sınavından başarıyla geçmesini beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir. Aferin Emre, bizlere gerçek yüzünü gösterdin. Artık gerçek yüzün ve davranışlarınla gerçek yerini bulursun.
Futbolcu Emre Belözoğlu'nu spor medyasına davranışlarından dolayı esefle kınıyor, bu kabul edilemez durumu, gereği için yetkili kurulların, bilgi için spor kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz."

PFD: Aklını başına alsın
Profesyonel Futbolcular Derneği (PFD) de 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde dün akşam oynanan Macaristan karşılaşmasında basın tribününün bulunduğu yöne doğru el kol hareketleri yapan milli futbolcu Emre Belözoğlu için kınama mesajı yayınladı.
PFD Başkanı Turgay Şeren imzasıyla yayınlanan mesajda, "Emre Belözoğlu'nun Türkiye-Macaristan maçında tribünlere yaptığı çok çirkin hareketi profesyonel Türk futbolcusuna yakıştıramadık. Kendisini en ağır şekilde kınıyor ve aklını başına almasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla