Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2007, 13:39   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dersimiz YouTube

İçerinden etkilenen bir okul, müfredata ders olarak YouTube'u da ekledi.

ABD'nin California eyaletindeki bir okul, öğrencilerin popüler video paylaşım sitesi 'YouTube'un içeriğinden faydalanabilmesi için özel sınıf oluşturdu.
Inland Valley Daily Bulletin gazetesinin haberine göre, Claremont şehrindeki Pitzer Koleji'nde hayata geçirilen uygulama sayesinde, 35 kişililik sınıftaki bilgisayarlarda YouTube videoları izleniyor, görüntüler yorumlanıyor ve dünyanın her tarafındaki kullanıcılarla iletişime geçilmesi sağlanıyor.
Okulun müfredatındaki Matematik, Fizik gibi sıradan derslerin arasında YouTube dersi olarak dikkat çeken ve özel sınıfta yapılan oturumlar, videoya kaydediliyor. 1.36 dakikalık klipler halinde paylaşım sitesine aktarılan görüntüler, dünyanın her tarafındaki kullanıcılar tarafından paylaşılıyor ve yorumlanıyor.
Kolejin medya dersleri profesörü Alexandra Juhasz, uygulamanın dünyada ilk defa olabileceğini belirterek, "YouTube'un içeriği altında ezildim diyebilirim. Fakat amacınız birşeyler öğrenip keşfetmekse bu site çok faydalı" dedi. YouTube üzerinde 'Learning from YouTube (YouTube'dan öğrenmek)' isimli bir grup oluşturduklarını kaydeden Juhasz, "Derslerimiz sayesinde YouTube'un özellikle 'paylaşım destekli demokratik medya anlatımı' rolü alanında ciddi yayımların artacağını ümit ediyorum" diye konuştu. Okul yetkilileri, dersin kredili olduğunu ve öğrencilerin sınava da tabi tutulacaklarını söyledi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla