Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-09-2007, 16:09   #1
KiMaNi
 
KiMaNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
McRae hayatını kaybetti

Ralli dünyasının efsanevi ismi Colin McRae'nin geçirdiği helikopter kazası sonrası hayatını kaybettiği belirtildi. Henüz tam kimlik tespiti yapılmasa da kazada hayatını kaybeden 4 kişiden birinin Colin McRae olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.
1995 yılında dünya şampiyonluğunu kazanan ilk Britanyalı rallici olan Colin McRae'nin hayatını kaybettiği belirtildi.
İskoçyalı Colin McRae'nin İskoçya'daki helikopter kazasında öldüğü doğrulandı. Polis yetkilileri, McRae'nin evinin yakınlarındaki ağaçlık bölgeye düşen helikopterdeki 4 kişi arasında, McRae'nin ve 5 yaşındaki oğlunun da bulunduğunu açıkladılar.
Polis yetkilileri, McRae'nin kullandığı helikopterde 2 arkadaşının da bulunduğunu söylediler. Kazada helikopterdeki 4 kişinin de öldüğü bildirilmişti.
Ünlü rallici Jimmy McRae'nin oğlu ve Alistair McRae'nin ağabeyi olan Colin McRae, 1995 yılında Subaru takımıyla Dünya Ralli şamipyonluğunu kazanmış ayrıca Subaru’yu 1995, 96 ve 97 yılllarında, Citroen'i ise 2003 yılında markalar şamipyonluğuna taşıyan isimlerden biri olmuştu.
39 yaşındaki McRae katıldığı 146 dünya şampiyonası yarışının 25'inden birincilikle ayrılmıştı. Dünya şampiyonası kariyeri boyunca Subaru, Ford, Citroen ve Skoda takımları adına yarışan McRae başarıları kadar, ralli parkurlarındaki kazaları, göze hoş gelen stili ve benzersiz süratiyle sporun efsane isimleri arasına girmişti.
Şampiyon sürücü ayrıca kendi adını taşıyan video oyunuyla ününü tüm dünyada daha da artırmıştı.
Click the image to open in full size.
KiMaNi Ofline   Alıntı ile Cevapla