Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2007, 04:10   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Ekol Olacağım'

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Ekol olacağım
"Benimle beraber herkesin yerli teknik direktöre bakış açısı değişecek, iddialıyım" "Birçok hocadan bir şeyler öğrendim. Ama Ertuğrul Sağlam ekolü oluşturacağım" "Hiç kimsenin yolundan gitmiyorum. Biz Beşiktaş'ın rüya takımını inşa edeceğiz".


En büyük sıkıntı istikrar
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, her şeyin bir ilkinin olduğunu ve Türkiye'de kendisiyle birlikte herkesin yerli teknik adama bakış açısını değiştireceğini söyledi. Sağlam, Türkiye'de yerli hocalara karşı duyulan ön yargıyla ilgili olarak, "Ben yerli hocaya bakış açısını değiştireceğim. Click the image to open in full size.En büyük sıkıntılarından bir tanesi de istikrar. Ben ilk olmak istiyorum'' dedi.

Avantajım gençliğim
Genç olmasının tecrübesizlik olarak düşünüldüğünü ve kendisine ''Tecrübesiz'' denildiğini dile getiren Sağlam, ''Yeteri kadar tecrübe edindiğime inanıyorum. İnsan sadece kendisi yaşayarak tecrübe edinmez, başkalarının yaşadıklarından da tecrübe edinebilir. Ben bunu çok iyi yaptım. Gençliğimin ve enerjimin de büyük avantaj olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Hiç kimseyi taklit etmem
ÇALIŞTIĞI bütün hocalardan bir şeyler kaptığını ama kimseyi örnek almadığını, taklit etmediğini ve yolundan gitmediğini vurgulayan Sağlam, Ülkemde ve Avrupa'da söz sahibi olmak istiyorsam kendi ekolümü, futbol kültürümü oluşturmalıyım. Birçok hocadan birçok şey öğrendim ama bir Ertuğrul Sağlam ekolü oluşturmalıyım, bunda da iddialıyım'' ifadesini kullandı.

Güvenlerini artıracağım
BEŞİKTAŞ'TAKİ hedeflerini de açıklayan Sağlam, öncelikle camianın güvenini pekiştirmek, daha sonra da uzun yıllardır hasreti çekilen şampiyonluklara imza atmak istediğini söyledi. Sağlam, başlangıç olarak hedeflerini ise "Beşiktaş'ta sezonu şampiyon bitirmek, Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmak ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkabilmek'' diye açıkladı.

İnanırsak başarabiliriz
ŞAMPİYONLAR Ligi'ndeki rakipleri değerlendiren Sağlam, "Çok güçlü ekipler Liverpool bence şu anda dünyanın en iyi futbol oynayan takımı. Porto ve Marsilya geçmişteki güçlerinde değiller, o da bizim için bir avantaj. Kendimize inandığımız, potansiyelimizin farkına vardığımız taktirde başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz bu sezon rüya takımı oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Avrupa'ya bile giderim
UEFA'NIN umut vadeden 20 teknik adamdan birisi olarak gösterdiği Sağlam başarısının sırrını şöyle açıkladı: "Başarımı çok çalışmaya ve oyuncularımızla, beraber çalıştığım insanlarla sıcak ilişki kurmama bağlıyorum. Avrupa'da da Türk antrenörlüğünü temsil etmek istiyorum. Gelişimime katkı sağlayabilecek, anlayışımı rahatlıkla uygulayacağım bir kulüpte çalışabilirim."

Defansta taviz vermem
OYUN sistemlerinde taviz vermeyecekleri tek yerlerinin defans olduğunu ve 4'lü defanstan kesinlikle vazgeçmeyeceklerini kaydeden Sağlam şunları söyledi: "Her maç farklı 11'le oynamak takımı etkilemez. Bir oyun sistemimiz var. Ve oyuncu sisteme sadık kalıp, performansını en üst seviyede yansıtmak zorunda. Yani sadece oyuncular değişiyor, sistemde değişiklik yok."

Kararlarıma saygı isterim
KENDİSİNİN oyunculuğu döneminde, antrenörlerin kararlarına hiçbir zaman fevri davranmadığını ve hep profesyonel açıdan baktığını anlatan Sağlam, o yüzden futbolcularından da bunu istediğini söyledi. Sağlam, "Herkes teknik direktörünün kararına ve oyuna giren futbolcu arkadaşına saygı göstermek zorunda. Aksini kesinlikle kabul etmem" ifadesini kullandı.
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla