Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2007, 10:58   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Atatürk'ün Nutuk'u kitaplardan çıkartıldı!

İlköğretim 8’inci sınıf öğrencilere okutulacak olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Atatürk’ün 10’ncu Yıl Nutku yok..
17 Eylül 2007 Pazartesi 11:18
Yeni eğitim öğretim yılında, İlköğretim 8’inci sınıflarda okutulacak Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10’ncu Yıl Nutku’nun yer almadığı ortaya çıktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş, 8’nci sınıflarda, geçen yıl Ökkeş Kurt’un yazdığı, Yeni Çizgi Yayınları’nın bastığı Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük kitabının okutulduğunu, bu yıl ise Yrd. Doç. Dr. Nuri Yavuz’un, Prizma Yayıncılık tarafından basılan aynı adı taşıyan kitabının dağıtıldığını söyledi. Konu başlıkları ve bölümleri başta olmak üzere iki kitabın hemen hemen aynı olduğunu, ancak sadece 5’inci bölümde ’Türk İnkılabı’ başlıklı kısımdaki okuma metninde yer alan Nutuk’un çıkartıldığını söyleyen Keleş, "Aynı olayı 2004 yılında da yaşamıştık. Tepkiler üzerine, Nutuk 2005’teki kitaba konulmuştu" diye konuştu
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla