Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2007, 11:17   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ATM yanındaki banka logolu telefona dikkat!

ATM dolandırıcılarının son numarası banka logolu telefon Antalya’da polis kayıtlarına girdi.
Dolandırıcılar önce ATM cihazını bozuyor ve kartın sıkışmasını sağlıyor. Müşteri ATM yanındaki banka logolu telefondan yardım istiyor. Telefonu dolandırıcılar açıyor ve kartın şifre bilgisini alıp, hesabı boşaltıyor.

ANTALYA’da bir bankanın otomatik para çekme makinesinin yanına yerleştirilen ve üzerine bankanın adı ve logosunun bulunduğu çıkartma yapıştırılmış telefonla vurgun yapıldığı belirlendi.

Konyaaltı Altınyaka yol kavşağında bulunan bir bankaya ait ATM’ye kredi kartını kaptıran bir kişi, ‘155 Polis İmdat’hattını arayarak yardım istedi. Bankanın ATM’sine gelen uzman polislerin yaptığı incelemede, şimdiye kadar ilk kez rastlanan bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

Bankamatik soyguncuları ATM içerisine koydukları telefonla kendilerine hat bağlıyor, kart giriş haznesine yerleştirilen düzenekle kartları sıkışan müşteriler, dolandırıcıların kurduğu telefonla bankayı arıyormuş gibi üzerinde yazılı telefon numarasını çeviriyor. Kartları bankamatikte kalan mağdurlar, karşılarına çıkan kişinin banka görevlisi olduğunu zannederek, tüm kart bilgileri ve şifresini dolandırıcılara veriyor. Banka görevlisi gibi davranan dolandırıcı da “İşleminiz tamamlandı. Kartınız kullanıma kapatıldı. 2 gün sonra bankaya gelerek yeni kartınızı alabilirsiniz” diyerek, banka müşterisinin ATM cihazından uzaklaşmasını sağlıyor. Dolandırıcılar müşteri ayrıldıktan sonra cımbız veya benzeri bir cisimle kart haznesinde sıkışan kartı çıkartıp, kart sahibinden aldıkları şifreyle hesaptaki parayı çekiyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı, yapılan dolandırıcılık miktarının belirlenmeye çalışıldığını açıkladı.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla