Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2007, 22:45   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ertuğrul Sağlam:Kazanmak İçin Sahaya Çıkacağız...

Sağlam: kazanmak için sahaya çıkacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmenin çok önemli olduğunu belirterek, ''Ama bundan sonra gruplarda elde edeceğimiz başarılar daha önemli'' dedi

Click the image to open in full size.
Ertuğrul Sağlam, yarınki maçın yapılacağı Veledrome Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, sezon başında koydukları hedefler doğrultusunda lige 4 yıl aradan sonra katılmanın önemli olduğunu ifade ederek, ''Şimdi ligde ülkemizi başarıyla temsil etmek ve camiamızın başarılarla övünmesini sağlamak hedefimiz olacaktır. Dolayısıyla bundan sonraki maçlara umut aşılayabilmek için Olympique Marsilya karşısında öncelikle üst düzey mücadele ve bizi geleceğe iddialı taşıyacak bir sonuç elde etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Rakiplerinin ligdeki konumunun kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden genç teknik adam, şunları söyledi:

''Fransız takımının çok iyi bir ekip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle zor bir maç oynayacağız. Yarınki karşılaşmayı da ligden çok ayrı bir havada oynayacaklarını biliyoruz. Ancak umudumuzu bundan sonraki maçlara taşıyacak bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Yarınki maçı da kazanmak için oynayacağız. Defansif olarak da tedbirlerimizi alacağız. 1 puan almak için buraya gelmedik. Kazanmak için geldik. Ancak defansif olarak da tedbirlerimizi de alacağız. Yarınki mücadeleden 1 mi yoksa 3 puan mı çıkaracağız kestirmek güç. Ama kazanmak adına bir oyun anlayışı sergileyeceğiz. Futbolun iki yönü var. Gol atmaya çalışırken, bir taraftan da yememeye çalışacaksınız. Bu nedenle biz yarın futbolun iki yönünü ortaya koymaya çalışacağız.''

Sağlam, bu sözlerinin ardından, ''Atak bir oyun mu sergileyeceksiniz?'' sorusunu ise, ''Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç değil. Bu nedenle fazla risk almak için bir neden yok'' diye yanıtladı.

''KAYBETMEYİ TELAFFUZ ETMEK İSTEMİYORUM''

Sağlam, şu aşamada yarınki maçı yitirmeyi telaffuz etmek istemediğini dile getirdi.

Turkcell Süper Lig'de Ankaraspor ile yapılan maçtaki kötü oyunun hatırlatılması üzerine Sağlam, ''Bazen bu tür maçlar sonraki karşılaşmalar için olumlu etki yapıyor. Oyuncu arkadaşlarımızla konuştuk. Geçmişte kalan bu maçtan kendimize olumlu dersler çıkardık. Takım adına iyi bir kazanım olduğunu söyleyebilirim'' diye konuştu. Yarınki maç öncesi Bobo'nun bir sorunu olmadığını kaydeden Sağlam, Olympique Marsilya'nın kendi ligindeki durumunun hatırlatılması üzerine, ''Fransız takımının durumu bizi ilgilendiren bir konu değil. Futbolda her türlü sonuç olabilir. Ancak ben şu aşamada kaybetmeyi telaffuz etmek istemiyorum. Olympique Marsilya'da kaliteli oyuncular var. Dünyada futbolun gündemini meşgul eden oyunculara sahip bir kulüp. Hiçbir zaman oyun anlayışımız içinde rakip oyunculara önlem alarak kendi oyunumuzdan taviz vermek gibi bir durum olmadı. Tabii ki hem ofansif, hem de defansif tedbirlerimizi alacağız. Rakibimizdeki oyuncuların hepsi çok önemli. Cana, Cisse, Nasri ve Ziani gibi önemli isimler var. Bunlara önlem almaya kalkarsak, oyun oynayamayız'' dedi.

''ANKARASPOR MAÇINDAKİ KADROYU FAZLA DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ''

Sağlam, Olympique Marsilya karşısında Ankaraspor maçındaki kadroyu fazla değiştirmeyeceklerini söyledi.

Genç teknik adam, yarın 2 ön liberoyla oynayıp oynamayacakları yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı:

''Ön liberoda 2 oyuncu oynatıyoruz. Ofansif kalitenin yanısıra defansa da yardım istiyoruz. Bu 2 oyuncu bunu yerine getirirlerse her oyunu 2 ön liberoyla oynamış oluyoruz. Takımdaki bütün oyuncular çok önemli. Yoğun bir dönem yaşıyoruz. Her maça değişik 11'lerle çıkabiliyoruz. Her hafta bu takım değişebilir. Her hafta değişik oyuncularla oynayabiliriz.''

Sağlam, ''Ankaraspor maçında verilmeyen gol takımı etkiler mi?'' sorusunu ise, ''Sık maç oynamanın avantajları da bu olsa gerek. Bir gün önce olumsuz geçen maçın etkisini atabilmek açısından sık maç yapmak iyi oluyor. Ankaraspor maçını unuttuk. Camiada yeniden güzel bir hava oluşturmak için Olympique Marsilya maçını bekliyoruz'' diye yanıtladı. Genç teknik adam, ligde bir ilki yaşayacak olmasının hatırlatılması üzerine, ''Futbolculuk dönemimde ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçımda bir Fransız takımına karşı oynayıp 1 gol atmıştım. İnşallah antrenörlük dönemimdeki ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında da iyi oynayıp 3 puan alırız.''

Beşiktaş'ın yeni oyuncuları Diatta ve Higuen'in Ankaraspor maçındaki performansını da değerlendiren Sağlam, ''Benim yapımda oyuncuları bireysel anlamda değerlendirmek yok. Oyun yapısı içinde takım oyununa uyum sağladıklarını söyleyebilirim'' diyerek sözlerini tamamladı.

CISSE: ''İKİ EKİP DE UMARIM AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARILI OLUR''

Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Cisse ise Beşiktaş ve Olympique Marsilya'nın önemli takımlar olduğunu belirterek, ''Umarım iki ekip de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olur'' dedi.

Cisse, her iki ekibin de sonuçlarının izlendiğini ifade ederek, ''İki ekip de kazanmak zorunda olan takımlar. Belli bir süredir biz ve onlar ligde mücadele etmemiştik. Olympique Marsilya zor bir dönemden geçiyor. Zor ve iyi bir mücadele olacak'' diye konuştu.

Fransız oyuncu, yarınki rakiplerinde forma giyen adaşı Cisse ile karşılıklı oynayacak olmasının hatırlatılması üzerine ''İsmimi taşıyan iyi bir oyuncuya karşı oynamam heyecan verici. Ama başka takımlarda da Cisse isminde oyuncular var'' dedi.

Türk futbolunu da değerlendiren Cisse, ''Türkiye'de çok teknik futbol ve hücum özellikli oynanıyor. Benim gördüğüm savunma yapmaktan çok ilk dakikadan son dakikaya dek her takımın gol atma düşüncesi olduğudur'' diye konuştu.

Kendisinin henüz gol atmaması ve takımda kiminle yanyana oynamak istediği yönündeki soruları da yanıtlayan siyah-beyazlı oyuncu, ''Rakipten 1 tane fazla gol atıp 3 puan aldığımız sürece bu yeterli. Ayrıca birçok pozisyon buluyoruz. Kiminle oynamak istediğim konusunu da teknik direktörümüzün vereceği bir karar'' derken Ertuğrul Sağlam'ın bu sözlere gülümsemesi dikkati çekti.

Fransız gazetecilere BJK İnönü Stadı'ndaki atmosferi de değerlendiren Cisse, ''Türkiye'nin en büyük ve en iyi taraftarının bizde olduğunu düşünüyorum. İlk dakikadan başlayıp 90. dakikaya dek öyle bağırıyorlar ki yanımızdaki arkadaşın sesini duyamıyoruz. Bence gelin ve görün. Bu atmosferi yaşayın'' diyerek sözlerini tamamladı.

BEŞİKTAŞ, HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Beşiktaş, yarın Olympique Marsilya ile yapacağı maçın hazırlıklarını, bu akşam gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Basın mensuplarına 15 dakika görüntü verilen antrenmanda siyah-beyazlı ekip, yarınki karşılaşmanın taktik çalışmasını gerçekleştirdi.

Antrenmanı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve kimi yöneticiler ile karşılaşmayı izlemek üzere Fransa'ya gelen konuklar da izledi.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla