Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-09-2007, 02:33   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sağlam'dan 6 emir

Sağlam'dan 6 emir
İsmail ER 18 Eylül 2007 Click the image to open in full size.FRANSIZ ekibinin çok iyi kontratak yaptığına dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, futbolcularından risksiz oynamalarını istedi.

GENÇ hoca "Saha içinde konuşarak birbirinizi uyarın" dedi.

DÖRT yıl aradan sonra ŞampiyonlarLigi’nde mücadele edecek olan Beşiktaş, Olympique Marsilya ile oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını dün akşam Veledrome Stadı’nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Siyah beyazlıların teknik patronu Ertuğrul Sağlam, idman öncesi futbolcularıyla otelde toplantı yaparak, Fransız ekibinin özelliklerini anlattı. Maçın tahmin edilenden daha zor geçeceğini öne süren Sağlam, "Rakibimiz için hayati önem taşıyan bir karşılaşma olacak. Zira, yenilirlerse teknik direktörleri görevden alınacak. Bu nedenle bizim karşımıza çok hırslı çıkacaklar" dedi. Sağlam, daha sonra Marsilya’nın özelliklerini 6 maddede özetleyip talimatlarını sıraladı:

Nasri, Cisse ve Niang’a dikkat

Marsilya’nın en tehlikeli oyuncuları Nasri, Cisse ve Niang. Nasri mükemmel bir oyun kurucu. Niang oldukça atletik ve fırsatçı bir golcü. Ceza alanındaki karambollerde çok gol atıyor. Cisse, özellikle boş alan bulduğunda olağanüstü işler yapabilen, teknik bir futbolcu. Üç oyuncuyu da maçın her anında kontrol etmenizi istiyorum.

Kontratak şansı vermeyin

Rakibimiz kontratak futbolunu çok iyi oynayan bir takım. Ayağa paslarla çok çabuk çıkıyorlar ve hücumda bir anda çoğalıyorlar. Onlara hiçbir şekilde kontratak şansı vermemeliyiz.

Kanat ortaları çok tehlikeli

Kanat organizasyonlarında son derece başarılılar. Forvet oyuncuları Niang, Cisse’ye çok fazla sayıda orta yapıyorlar. Kanatlardan gelen topları riske girmeden uzaklaştırmalıyız.

Oyunu dar alana sıkıştırın

Yardımlaşmayı elden bırakmayın. Kademelere girerken birbirinizle konuşun. Bloklar arasındaki mesafeyi daraltın. Rakibi dar alanlarda oynamaya mahkum edin.

Defansta pas yapmayın

Defans oyuncuları mümkün olduğunca kendi aralarında paslaşmayacak. Çünkü, Cisse ve Niang aralara çok iyi giriyorlar. Defansta yapılacak en ufak bir hata bize pahalıya mal olabilir. Savunmacılar, buluştukları topları en çabuk şekilde ileriye aktaracak.

Taraftara kulak asmayın

Marsilya taraftarları son derece fanatik ve coşkulu. Veledrome Stadı’nda inanılmaz bir atmosfer oluşturuyorlar. Belki de şimdiye dek hiç görmediğiniz biçimde coşkulu ve ürkütücü bir atmosferle karşılaşacaksınız. Kendinizi ona göre hazırlayın. Marsilya taraftarının coşkusu ve tezahüratı sizi şaşırtmasın.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla