Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2007, 16:16   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Bunca yıl boşa dana eti yemişiz"



Click the image to open in full size. Kuzuların Sessizliği filmindeki öldürdüğü kurbanlarının etlerini yiyen Hannibal’ı akıllara getiren Özgür Dizdar’ın cinayetleri işlemeden önce 7 ay boyunca evden çıkmadığı öğrenildi. Askerlik görevi sırasında sık sık firar ettiği belirtilen Özgür D.’nin, 10 yıl önce de birlikte olduğu kız arkadaşının kendisini terk etmesinin ardından çıktığı genci öldürerek ilk cinayetini işlediği belirtildi.

Ankaralı Hannibal'ın Emniyet'teki sorgusu sırasında polisin kanı dondu. Dizdar, polislere "İnsan eti tatlı gelince eve götürdüm. Sote yapıp yiyecektim. Bunca yıl boşa dana eti yemişiz" dedi.
İlk cinayet 17 yaşında

Mamak’ta temizlik işçisi Cafer Er’i öldürmesinin ardından cesedi keserek, bir kısmını yediği bir kısmını da köpeklere yedirdiği saptandığı için adı “Ankaralı Hannibal” kalan Dizdar’ın itiraflarından ikinci cinayeti de işlediği anlaşılmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İlk cinayetini 17 yaşındayken işlediği öğrenilen Dizdar’ın bunu üniversiteli kız arkadaşının kendisinden sonra birlikte olduğu genci öldürerek gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 3.5 yıl cezaevinde kalan ve afla salıverilen Dizdar’ın nasıl yeniden cinayet işlemeye başladığı ortaya çıktı.
Ailesinin yakın çevresi, küçüklüğünden beri dengesiz tavırlar içinde olan Dizdar’ın cezaevinden çıktıktan sonra daha da içine kapanık olduğunu söylediler. Bir süre sonra askere giden Dizdar’ın Sarıkamış ve Hatay’daki vatani görevi sırasında psikolojik nedenlerle sık sık hastaneye sevk edildiği ve bunlardan birkaçında firar ederek evine döndüğü öğrenildi.

Babası çöplükte buldu.
Asker dönüşe evden de kaçmaya başlayan Dizdar’ın babası S.Ö.’nün bir ay boyunca eve dönmeyen oğlunu Mamak Çöp Alanı’nda bir köpek kulübesinde yatarken bulduğunu söylediler. Özgür D.’nin cinayetten önce 7 ay boyunca hiç evden çıkmadığını, odasında yalnız kaldığını dile getiren yakınları, bundan çekinen anne babasının ise geceleri odalarının kapısını kiletleyerek uyuyabildiğini belirttiler. Yakınları, bir süre gözaltında tutulan ailenin, cinayetlerden sonra büyük üzüntü yaşayıp evlerini terk ettiğini, kendilerinin de artık aileye ulaşamadığını vurguladılar.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla