Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2007, 13:09   #12
Deckard

Deckard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Avrupa'da isim yapmış oyuncuları almak için;

1) Bütçemiz müsait değil. Sponsorları ikna etmek lazım. Sponsorları ikna etmek için de iyi ve işi bilen yönetim lazım. O da maalesef bizde yok.

2) Genç yaşta ve Avrupa'da isim yapmış futbolcu Türkiye'ye gelmek istemiyor. En isim yapmışı Roberto Carlos, onun da kaç yaşında geldiği malum. Anelka yıldız bir futbolcu, o bile bir sezon sonra "Ben Avrupa'da göz önünde olmak istiyorum" dedi ve gitti. Bu isteğinde ne kadar haklı olduğunu sonradan gördük, Türkiye'deyken milli takıma çağrılmayan Anelka, şimdi milli takımda.

İsim yapmış, yapmamış meselesi değil. AZ Alkmaar'ın oyuncuları isim mi yapmışlardı? Süper top oynayan bir ekip. Ne yaparsan yap, adamlar gol atıyorlar. İnanılmaz bir oyun anlayışları var.

Delgado'nun geldiği FC Basel, 2004/2005 UEFA kupasında çeyrek final oynadı, daha sonra finalist olan Middlesbrough'ya elendi. O sene Delgado UEFA'da gol kralı olmuştu. Daha önceden FC Basel'i hangimiz "biliyordu"?

Porto'da Mourinho diye bir adam çıktı, bir takım yaptı, onun temelini attığı takım, Avrupa'nın tozunu attı. Sadece sattıkları adamlardan son 6 senede 300 milyon Euro para kazandılar.

Avrupalı futbolcuların kromozom sayısı bizimkilerden fazla mı? Yoksa Avrupa'da biyonik futbolcu oynatıyorlar da, bizim mi haberimiz yok?

Kendin pişir, kendin ye. Nasıl onlar kendi ekollerini, jenerasyonlarını yetiştirip başarılı oluyorlarsa, sen de yapacaksın. Türkiye'de yakın tarihte defansı sadece Türk futbolculardan kurulu tek şampiyon olan kulüptür Beşiktaş. İstenirse neler yapılıyor.