Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2007, 15:06   #22
Deckard
 
Deckard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
lazibere´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benm de kastettiğim bu ztn.adamlarda bi ekol var hollanda ekolu ama bizde öle bşy yok.biz 103 bile olsak hala adamız duyulmadı avrupada.ama adamların avrupada ne yaptıkları belli.o yusden onlarla kıyaslamak doğru olmaz.bizim transfer politikamız çok yanlış.gelecek vaadeden oyuncuların nası oyuncu olduğunu hala anlayamadık.resmen birbrimizi kandırıyoruz.geleceği olcak oyuncu demek nasri messi gibi oyunculardır.yada muhammet gibi oyuncular.bi higuen in geleceği olmaz.yda bi bobo'nun.bizimkiler ne yıldız ne de gelecek vaaed ediyo.sdece şans.o da tutarsa..
Biz kendimizi bizden daha iyi olanlarla kıyaslayarak iyiyi, doğruyu bulacağız. Kendi ligimizle kıyaslarsak olduğumuz yerde sayarız. Bizden daha iyi olanlar neleri yapıyorlar da daha iyi oluyorlar, bunu keşfetmemiz lazım.

Nedir bu Hollanda ekolü? Hollanda'lı teknik direktör, Hollanda'lı gençleri çalıştırınca süper takımlar çıkarıyorsa, acaba biz de bir Hollanda'lı bir teknik ekip getirip, 5 yıl takımı onların eline teslim etsek, acaba aynı sonucu elde edebilir miyiz?

Eğer edemeyiz dersek, o zaman bizim ülkemizde 'insanların', anatomik, psikolojik ve zekasal olarak futbola yatkın olmadığını, ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hiçbir zaman onların seviyesine gelemeyecekleri sonucunu çıkarmamız gerekir. Bu da bana mantıklı gelmiyor. Zira anatomik olarak farkımız yok.

asgaroth,

'hiçbir zaman' yorumuna katılmıyorum. Aşağı yukarı son 5 yıldır var bu söylediklerin.

bütçe konusunda, sıfırdan takım yaratan 90'ların Ajax örneği verilebilir. 80'lerde yerlerde sürünen bir takım olan Ajax'ı, 90'larda tamamı alt yapıdan gelen gençlerden kurdular ve 90'larda Avrupa'nın tozunu attılar. Dediğim gibi bu gençlerin tamamına yakını alt yapıdan gelmişti. Onlar yapınca oluyor, biz yapınca olmuyor. Niye?

Profesyonel yönetim konusunda haklısın, bizim yönetimimiz bunu olmayı başaramadı.

Tesis dersen, kralı var. Bu konuda eksiğimiz yok.

Alt yapı desen, Türkiye'nin bence en çok oyuncu üreten alt yapılarından birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ancak her ne hikmetse, PAF'ta* aslanlar gibi oynayan bu çocukların bir kaç sene sonra ne isimleri var, ne kendileri. Ne oluyor da kayboluyor bu çocuklar?




*her maça önceden gidip özellikle PAF maçlarını seyrederim. 'Geleceğin' kartallarını seyretmek bana özel bir zevk veriyor.
__________________
yalnızlık alır götürür, vay beni yazık bana, eller böyledir hep ayırır karışıp sevdalara
Deckard Ofline   Alıntı ile Cevapla