Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2007, 23:02   #1
Solitary_Eagle
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
oruç tutan Japon turist: manevi huzur buldum

Alınan bilgiye göre, 18, 19. ve 20. yüzyılda inşa edilmiş çok sayıda tarihi konağın yer aldığı Safranbolu'ya 20 gün önce gelen Japon Takeho Hisamatsu, ramazan ayının başlamasıyla kaldığı tarihi konaktaki personel ve müşterilerin oruç tutmasından etkilendi.
Orucun anlamını öğrenen Hisamatsu, konakta sahura kalkarak oruç tutmaya karar verdi.
Japonya'da bilgisayar programcısı ve grafiker olarak çalışan Takeho Hisamatsu (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ilçenin mimari özelliklerinin yanı sıra örf ve adetlerini çok sevdiğini, kendisine ilgi gösterildiğinden yabancılık çekmediğini söyledi.
Tatilinin ramazan ayına gelmesiyle orucun anlamını öğrendiğini ve bundan çok etkilendiğini anlatan Takeho Hisamatsu, şöyle dedi:
''10 gündür oruç tutuyorum. Bazen zorlandığım günler oldu. Ancak oruçluyken dünyadaki aç ve fakir insanları daha iyi anladım. Manevi huzur buldum. İftar saati yaklaştığında kaldığım konakta mutfağa giderek çalışanların yemek hazırlamasına yardımcı oluyorum. Özellikle de tarhana çorbası yapmasını çok sevdim. Ayrıca, komşular beni iftar yemeğine davet ettiler. Aile ile iftar saatini bekledik. Ramazan topunun atılışını ve ezanın okunması ile birlikte orucumuzu açtık.'' Takeho Hisamatsu, Safranbolu'da çok özel günler geçirdiğini, 24 Eylülde ülkesine dönerek yaşadıklarını anlatacağını ve ilçeye kısa zamanda yine geleceğini kaydetti.
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla