Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2007, 09:01   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 11 çeşit hakem var

Hakemler hep konuşuluyor. Hürriyet yazarı Erman Toroğlu, Ahmet Çakar'dan geri kalmadı.

Hakemler maça ayrılır? Toroğlu'na göre tek diyenler yanılıyor. Hem futbolculuk hem de hakemlik tecrübesiyle tam 11 çeşit hakem saydı..

-1- Deplasman takımını ezdirmeyenler.
2- Ev sahibi takıma pembe bakanlar.
3- Tekme atan futbolcuya acımayanlar.
4- Futbolu bilenler.
5- Futbolu bilmeyenler.
6- Cesaretli olanlar.
7- Şehirlere göre düdük çalanlar. (Hakemin cesareti vardır da Adana’da Samsun’da, Bolu’da, Aydın’da cesaretlidir; İnönü’ye, Ali Sami Yen’e, Fenerbahçe’ye gelince kuzu olurlar.)
8- Parayı çok sevenler. (Bunlar eskiden çok fazlaydı, şimdilerde adetleri bayağı eksildi. Zaten doları da bırakmışlardır, Euro’ya başlamışlardır. Hakem akıllıdır, değer kaybeden şeyi istemez!)
9- Cin gibi olanlar. (Pozisyonun olacağını hissedip, pozisyona arkasını dönenler.)
10- Çaldığı düdükten sonra 15 dakika sarı mı versem, kırmızı mı versem diye düşünenler.
11- On tane sarı kart gösterip, iki tane kırmızıya dönemeyenler.

Eski bir futbolcu olan Toroğlu, futolcuların hakemlere nasıl baktığını yazdı.. Meğer oyunun taktiği hakeme göre ayarlanıyormuş. Futbolcuların maça nasıl hazırlandığını Toroğlu'nun köşesinden dinleyin:

-Hakemler bakın, daha ilave edebilirim, atladığım vardır. Ama yüzde yüz inanın, futbolcu bunları konuşuyor. Çünkü ben futbolcu iken perşembe günleri hakem açıklandığında oyun stratejimizi, teknik adamlar dahil hakeme göre belirlerdik. Yani, sizin çaldığınız düdükler, verdiğiniz kararlar çok tesadüf değil. Ve maalesef ve maalesef diyorum, bu senelerde teknik adamlar da, futbolcular da futbolu sizden daha iyi biliyorlar ve daha akıllılar.

Konu Adelaar tarafından (26-09-2007 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir..
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla