Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2007, 10:14   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ümraniye de elektronik market yağmalandı

İndirimli satış izdiham yarattı


Ümraniye’deki elektronik marketi Media Markt’ın açılışında ucuz fiyatlar yüzünden izdiham yaşandı. Ürünlerden almak isteyenler, bazı cam ve kepenkleri kırdı; stoklara saldırdı. Görevliler, müşterilerin üzerine biber gazı sıktı, köpeklerle müdahale etti.


Click the image to open in full size.


İSTANBUL - İlk mağazasını 1979 yılında açan, 1996 yılında Metro Group’a katılan, 1989 yılından itibaren neredeyse her yıl bir ülkede mağaza açan ve 14 ülkede 470 mağazası bulunan iki katlı elektronik marketi Media Markt’ın Türkiye’deki ilk mağazası, Ümraniye’deki İnkılap Mahallesi Balkan Caddesi’nde açıldı.

Mağazadan kampanyalı ürünlerden almak isteyenler gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Mağazanın saat 08.00’de açılmasıyla birlikte büyük bir kargaşa yaşandı. Click the image to open in full size.Ucuz ürün almak isteyenler, geceden itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Gruplar halinde içeri alınan müşterilere, bir süre sonra dışarı çıkmamaları üzerine görevlilerce biber gazı sıkıldı.

Bir grubun içerde alışveriş yaptığı sırada dışarıdakilerin içeri girmemesi amacıyla kapıları kapatılan mağazaya girmek için gelenlerin mağaza dışında oluşturduğu kuyruğa katılmak istemeyen bazı kişilere de köpekli görevlilerce müdahale edildi.

Ucuz ürünlerden satın almak isteyenler, bazı kepenk ve camları zorlayarak kırdılar. Click the image to open in full size.Mağaza yetkilileri, kampanyalı ürün satın almak için mağazaya gelenlerin neden olduğu izdihamı önlemek için başvurdukları tedbirlerin yeterli olmadığını ifade ederek, mağazaya girmek isteyenleri, ürün kalmadığı yönünde anons yapmalarına rağmen ikna edemediklerini bildirdiler.

Öte yandan, müşteriler, mağazadaki ürünlerin sona ermesi üzerine stok bölümüne saldırarak, buradaki mallardan almaya çalıştılar.

ÜRÜNLER YARIM SAATTE YOK SATTI
Fiyatların ucuzluğu dolayısıyla talep gören mağazada, piyasa değeri 3 bin 500 YTL olan plazma televizyonlar 1500 YTL’ye, 1300 YTL’lik dizüstü bilgisayar 666 YTL’ye, 340 YTL’lik büro tipi buzdolabı 90 YTL’ye satıldı.

Müşterilerin özellikle ilgi gösterdiği 800 diz üstü bilgisayar ile 5 bin 300 televizyonun yaklaşık yarım saatte satıldığı bildirildi. Mağazadaki izdiham, satışların durdurulduğunun anons edilmesinin ardından müşterilerin mağazadan ayrılmasıyla sona erdi.

Öte yandan, şehir dışından gelenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin otomobilleriyle mağazaya gelmesi yüzünden çevredeki yollarda trafik sıkışıklığı yaşandı. Click the image to open in full size.Cuma gününe kadar sürdürülmesi planlanan satışlar, stokların tükenmesi üzerine ilk günden sona erdi.

STOKLAR TÜKENDİ
Bu arada, cuma gününe kadar sürdürülmesi planlanan kampanyanın promosyonlu ürünlerin stoklarının tükenmesi sebebiyle ilk gün sonlandırıldığı bildirdi.

Media Markt Ümraniye Mağazası Genel Müdürü Jan Mitilyan, Türkiye’de de Avrupa’nın diğer ülkelerinde olduğu gibi tüm stok planlamasının yapıldığını, ancak Türk tüketicisinin Media Markt’a diğer ülkelerden daha fazla ilgi göstermesi sebebiyle stokların kısa sürede tükendiğini söyledi.



__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla