Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2007, 10:17   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
panatinaikos yılın transfer bombasını patlattı

Pana yılın transfer bombasını patlattı

Kadrosunda beş Yunan, iki Sırp, birer Sloven, Hırvat ve ABD asıllı Bulgar milli oyuncu barındıran son Euroleague ve Yunanistan Basketbol 1. Ligi şampiyonu Panathinaikos, Litvanya milli takımının yıldız oyun kurucusu Sarunas Jasikevicius'u transfer ederek Avrupa'da yılın transferine imza attı.

Kulübün amatör şubelerinin sahipleri olan Giannakopolous kardeşler tarafından yapılan açıklamada Saras'ın 2 yıllık sözleşmeye imza attığı belirtildi ancak ne kadar ücret alacağı açıklanmadı. Yunan medyası ise Saras'ın 2 yıllık sözleşme karşılığında toplam 7 milyon euro alacağını yazdı.

Aldığı yetersiz sürelerden dolayı NBA'de formasını giydiği Golden State Warriors'dan ayrılmak istediğini dile getiren ve geçtiğimiz günlerde Oakland ekibi tarafından serbest bırakılan 31 yaşındaki oyuncu, transfer dönemi boyunca eski takımı Axa Barcelona ve Olympiakos takımlarıyla sıkça anılmıştı.

Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker ile aynı grupta yer alan yeşil beyazlık ekibin, bu transfer sonrasında sezonluk bilet satışlarında patlama bekleniyor.

Otoriteler Sasha Obradovic'in takımının, Diamantidis, Spanoulis, Becirovic ve Vujanic'den oluşan arka alanına Jasikevicius'un da gelmesiyle Avrupa'nın en güçlü takımı hüviyetine büründüğünü ifade ederken Yunanistan medyası, Dominique Wilkins'den bu yana yaşadıkları en büyük transfer heyecanının Sarunas Jasikevicius olduğunu yazdılar.

Şampiyonluklara abone

NBA'da Indiana Pacers ve Golden State Warriors'da geçen iki sezonun ardından Avrupa'ya dönen Litvanya'lı yıldız 2003 yılında Barcelona, 2004 ve 2005 yıllarında ise Maccabi Tel Aviv ile olmak üzere toplam 3 Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

Başarılı oyuncu ayrıca Litvanya milli takımı ile İsveç'te düzenlenen Eurobasket 2003'de altın madalya, 2000 Sidney Olimpiyatları'nda ise bronz madalya kazandı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla