Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-09-2007, 10:36   #5
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Galatasaray'a 5 golü var

Beşiktaş'ın iki sezon önce Fenerbahçe'den büyük umutlarla transfer ettiği Nobre, geçen sezon olduğu gibi bu sezona da suskun başladı.


Siyah-beyazlı takımın forvet oyuncusu, bu sezon görev aldığı lig ve Avrupa Kupası karşılaşmalarında henüz gol sevinci yaşayamadı.
Geçen sezon özellikle ligde gol atmakta zorlanan ve ilk golünü 8. haftada Kayseri Erciyesspor maçında atan Nobre, bu sezon başı yine golle buluşamadı.
Bu sezon lig maçlarının 4'ünde 90 dakika oynayan ve bir karşılaşmada da 17 dakika görev alan Nobre, takımının Avrupa Kupası maçlarında ise sadece 15 dakika forma şansı bulabildi.
Şu ana kadar 6 maçta görev alan Nobre, gol yollarında etkisiz kalınca takımı adına arzuladığı golleri bulamadı.

GEÇEN SEZON TOPLAM 12 GOL ATTI

Mert Nobre, geçen sezon özellikle ligin ilk yarısında gol atmakta zorlanırken, ikinci yarı bu şansızlığını kırdı.
Ligin ilk yarısında sadece 1 gol atan Brezilya asıllı oyuncu, ikinci devrede ise 7 golü rakip filelere bıraktı.
Takımının Avrupa'da yaptığı karşılaşmalarda da etkisiz kalan Nobre, 6 karşılaşmada sadece 1 kez gol sevinci yaşadı.
Beşiktaş'ın 2006-07 sezonunda TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile yaptığı maçta takımının tek golünü atarak yeni takımında golle başlayan Nobre, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 2 gol attı.
Nobre, Beşiktaş forması altında geçen sezon resmi maçlarda toplam 12 gol atma başarısı gösterdi.

NOBRE'NİN UMUDU GALATASARAY MAÇI

Gol yollarında sezon başında etkisiz kalan Nobre için Beşiktaş'ın, Galatasaray ile 29 Eylül Cumartesi günü yapacağı derbi maç büyük önem taşıyor.
Bu sezon siyah-beyazlı forma altında henüz gol sevinci yaşamayan Nobre, bu performansının aksine Galatasaray maçlarında attığı gollerle oynadığı takımlara büyük katkı yapıyor.
Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan Brezilya asıllı oyuncu, ilk takımı Fenerbahçe'de oynadığı dönemin yanı sıra Beşiktaş forması altında da Galatasaray maçlarının golcü oyuncusu olarak ön plana çıkıyor.

GALATASARAY'IN “BELALISI”

27 yaşındaki Brezilya asıllı futbolcu, 3'ü Fenerbahçe, 2'si de Beşiktaş'ta olmak üzere Galatasaray filelerini toplam 5 kez havalandırdı.
Siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş formasıyla geçen sezon ligde suskun bir dönem geçirirken, forma giydiği 3 Galatasaray maçından 2'sinde ise fileleri havalandırmayı başardı.
Futbol Federasyonu tarafından geçen sezon başında ilk kez düzenlenen ve Almanya'da yapılan Süper Kupa maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 yenerek kupayı müzesine götürürken, tek golünü Nobre attı. Nobre ayrıca, devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında son dakikada attığı gole takımını 1-1 beraberliğe taşıdı ve Beşiktaş, penaltı atışları sonucunda maçtan galip ayrıldı.
Bu arada Nobre'nin gol attığı 5 maçın 4'ünü oynadığı takımlar kazandı, 1'i ise berabere sonuçlandı.
Türkiye'de 5. sezonunu geçiren Nobre'nin gol attığı Galatasaray maçları şöyle:

Tarih Maç Organizasyon Sonuç Gol
---------- --------------- ------------ ----- ---
29.02.2004 F.Bahçe-G.Saray Lig 2 - 1 1
22.05.2005 F.Bahçe-G.Saray Lig 1 - 0 1
27.11.2005 G.Saray-F.Bahçe Lig 0 - 1 1
30.07.2006 G.Saray-Beşiktaş Süper Kupa 0 - 1 1
10.01.2007 G.Saray-Beşiktaş Efes Cup 1 - 1 1

Bu arada, Beşiktaş'ın geçen sezon 3 Mart 2007 tarihinde Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçta, Nobre gol atamamıştı.
Öte yandan, özellikle derbi maçlarda attığı kritik gollerle dikkati çeken Nobre ayrıca, Fenerbahçe forması giyerken şimdiki takımı Beşiktaş'a 1, Trabzonspor'a da 4 gol atmayı başardı.
Nobre ayrıca, Beşiktaş forması altında eski takımı Fenerbahçe'ye 1 gol atma başarısı gösterdi. Nobre, geçen sezon Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde Fenerbahçe ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı maçta takımının tek golünü atmıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla