Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2006, 01:11   #1
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milliler iyi yolda: 3-2

Milliler iyi yolda: 3-2

A Milli Takım ile Angola arasında yapılan hazırlık maçından sonra basın toplantısı düzenyen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Karşımızdaki Angola çok diri ve iyi bir takımla oynadıklarını söyledi.
Terim, Dünya Kupasına hazır Bir Angola ile iyi bir maç yaptıklarını ifade ederek, "Özellikle ilk yarı çok iyi oynadılar. İkinci yarı oyunu dengeliyip daha baskılı oynamaya başladık. Gol ve golleri yakaladık. İlk yarıda Angola ve İkinci yarı biz iyi oynadık. 10 günde 5 tane hazırlık maçı oynadık. Bu bizim için çok önemli. Sahada olan 9 kişi 10 günde 5 maç oynadı. Buda fizik açısından önemli bir olay. Her iki takım içinde çok iyi bir maç oldu.

Sahadaki genç oyuncular oynaya oynaya tecrübe kazanacaklar. Sahadaki hızlı Angola oyuncularına ayak uyduramadılar. Genç oyuncularım kademi yapalım yoksa çıkalım mı diye Teredütte kaldılar. Ama ikinci yarı böyle bir sıkıntı yaşamadık. Ayrıca Angola maçına fiziki yorgunluğuda eklemek lazım. Dinlemmiş bir takıma yorgun oynamak kolay bir olay değil" dedi.

Türkiye'nin Almanya'daki Dünya Kupası'nda olması gerektiğini kaydeden Fatih Terim,"Ama futbolda herşey var. 4 gol attık 4 gol yedik ama Dünya Kupasına katılamadık. Düzenlediğimiz hazırlık maçları ile buradaki Türklere mini bir Dünya Kupası yaşatmak istedik. Ve bu hazırlık maçları ile şimdiden deplasmanda oynayacağımız maçlara alışmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Terim, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda maçların çok dikkatlı geçtiğini belirterek,"Angola kazanmak için oynarsa çok tehlikeli bir takım olacağını söyleyebilirim. Her takım bu turnuvada zorlu rakip olabilir. Ama Portekiz'de ilk maçların tedirginliği devam ederse Portekiz'in yetenekli oyuncuları şekli değiştirebilir. Milli maçlar çok çekişmeli geçer. Bu maçlar gazozuna maçlar olmaz. Çünkü herkes kazanmak istiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Golcü oyuncu Nihat Kahveci ise, çok yoğun tempoda maçlar oynadıklarını
belirterek,"2 günde bir maç yapıyoruz. Bazı arkadaşlar bu tempoya alışık değil. Bende hiç bu kadar yoğun bir tempoda çalışıp maç yapmadım. Ama galip gelince bu yorgunluğun hepsini unutuyoruz. Çok kaliteli ve genç bir takımız. Sahadaki herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ediyor. Tabiki halen istediğimiz gibi değiliz. Daha iyi oynayabiliriz. Ama oynadığımız maçlarda mutlu olduğumu söyleyebilirim. Takım arkadaşlarımda sahada oynadıkları futbolla her geçen gün zevk alıyor. Bazı hatalarımızı kapattığımız takdirte bu takım ilersi için çok gelecek vaad ediyor" dedi.

Başarılı defans oyuncusu Gökhan Zan da, Angola ile 5. hazırlık maçını yaptıklarını vurgulayarak,"Dünya Kupası'nda oynayan iki takımla mücadele ettik. Her iki takımda çok kaliteli takımlar. Bizde genç ve yeni bir ekibiz.

Takımda ilk defa milli olan arkadaşlar var. Ama takım olma yolunda iyice ilerliyoruz. Bu hazırlık maçları kendimizi kanıtlamak ve birbirimize alışmak için çok iyi oluyor. Maçlara iyi konsantre oluyoruz. Tabiki bazı eksiklerimiz var. Bu hataları yavaş yavaş en aza indirmeye çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımızı 3 tane maç arka arkaya oynadılar. Bu açıdan takımda yorgunlukta oluyor" diye konuştu.





Kaynak : DHA
kyros06 Ofline