Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2007, 00:19   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beş yeni film gösterimde.

Bu hafta beş yeni yabancı film gösterime giriyor.
30 Eylül 2007




Görüşme
(Interview)

Yönetmen:Steve Buscemi
Oyuncular:Steve Buscemi, Sienna Miller , Michael Buscemi...
Tür: Komedi
Süre: 84 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Bir savaş muhabiri olarak isim yapan Pierre (Buscemi), kendisine kızgın olan editörünün verdiği yeni işten hiç hoşlanmamıştır. Amerika’nın en ünlü pembe dizi yıldızı Katya (Miller) ile bir röportaj yapması gerekmektedir ancak Pierre’in Katya hakkında hiçbir bilgisi yoktur.

Bu iki zıt kutup buluştuğunda, Pierre’in küçümseyici, katı politik dünyası ve Katya’nın yüzeysel şöhret dünyası şiddetle çarpışır. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. Birbirlerine giderek daha özel itiraflarda bulunan bu iki yaralı insanın bağı kuvvetlense de, bazı gerçeklerin ortaya çıkması türlü aldatmacaları aydınlığa kavuşturacaktır.

İkilinin tutku ve gizem dolu atışmaları, perçinleyen bir sürpriz sona varacak ve kimse bu satranç oyununda başladığı noktada kalmayacaktır. Hollandalı yönetmen Theo Van Gogh’un aynı adlı filminin yeniden çevrimi olan “Görüşme”, nükteli tonu, zekice yazılmış senaryosu ve oyuncularının kimyasıyla ilgiyi sürekli ayakta tutan sürükleyici bir film.



Yeni Ailem
(Michou d’Auber)


Yönetmen:Thomas Gilou
Oyuncular:Gérard Depardieu , Mathieu Amalric, Nathalie Baye...
Tür: Komedi
Süre: 124 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Kabil’li Mesut 9 yaşındayken Fransa’da bir köyde yaşayan çocuksuz çift Georges ve Gisèle Duvailly’nin (Gérard Depardieu ve Nathalie Baye) yanına yerleştirilir.

Bu olay, çiftin kötü ve mutsuz bir dönemine rast gelmiştir. Bu sırada Fransa ile Cezayir arasında her gün gerçekleşen çatışmalar hayatlarının bir parçasıdır. Bu karmaşık politik durumu dikkate alan Gisèle, Mesut’u köydeki insanların geri kafalılığından ve kocasının hışmından korumak için çocuğun ismini Michou’ya, dinini de Müslümanlıktan Katolikliğe değiştirir.

Kahverengi saçları sarıya boyanır. Yavaş yavaş Georges ve “Michou” arasında bir yakınlık doğmaya başlar. Çocuk sırrına rağmen kendisine yeni bir aile, yeni bir okul ve normal bir hayat edinir. Fakat gerçekler eninde sonunda patlak verecektir. Cezayir’deki durumlar kızıştıkça köydekilerden bazıları ırkçılaşır, bu da Georges’u onlarla karşı karşıya getirir. Aynı zamanda Gisèle’e karşı hissettikleri ile de yüzleşmek zorunda kalacaktır.


1408
(1408)


Yönetmen:Mikael Halfström
Oyuncular:Samuel L. Jackson , John Cusack , Mary McCormack...
Tür: Korku / Gerilim
Süre: 94 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Korku ustası Stephen King’in tüyler ürpertici kısa hikayesinden uyarlanmıştır. Ünlü korku romanı yazarı Mike Enslin (John Cusack) sadece kendi gözleriyle gördüğü şeylere inanır. Uyduruk perili evler ve mezarlıklarda geçen doğan üstü olayları kötüleyen bir dizi çok satan kitap yazdıktan sonra Enslin’in hayaletlerden uzak ve yalnız geceleri, yeni projesi için gittiği kötülüğüyle ün salmış Dolphin Otel’in 1408 numaralı odasında kalmaya başladığında değişmeye başlar.

Otel müdürünün (Samuel L. Jackson) uyarılarına karşı koyan yazar, perili olduğu söylenen bu odada yıllardan beri kalan ilk kişidir. Yeni bir liste başı kitabın eli kulağındadır, ama birçok diğer Stephen King kahramanı gibi, öncelikle yaşayabilmek için şeytanlarıyla yüzleşmelidir.



Korsikalı
(L’Enquete Corse)


Yönetmen:Alain Berberian
Oyuncular:Jean Reno, Caterina Murino, Christian Clavier...
Tür: Komedi
Süre: 92 Dk.
Yapım Yılı:
2004

Konu:Paris'li bir Fransız ile Korsikalı bir Fransız arasında sizce kaç farklılık vardır... Emin olun tahmin ettiğinizden çok daha fazla... Hele de mafya peşinde koşarken mafyaya bulaşan bir Paris'li... Paris'li bir polisin Korsika'daki maceralarını keyifle izleyeceksiniz... Dedektif Jack Palmer için, Ange Leoni'yi bulup kendisine miras kalan emlak hakkında belgeleri vermek her zaman yaptığı işlerden farklı bir iş değildir.

Fakat Leoni'nin Korika'da polis tarafından tutuklanmış yüksek rütbeli bir özgürlük hareketi üyesi olduğunu öğrenince işin rengi değişir. Palmer görevini yaparken herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağına ikna olduğundan işi kabul eder. Fakat bu cennet kadar güzel adaya geldiğinde hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır.... İşler burada onun alıştığı gibi yürümemektedir. Yine de görevini yapmak konusunda azimli ve sorumluluk sahibi biri olan Palmer'ın önünde uzanan yol uzun ve zahmetlidir...



Sınır Ötesi
(Bordertown)


Yönetmen:Gregory Nava
Oyuncular:Jennifer Lopez, Antonio Banderas , Martin Sheen...
Tür: Gerilim
Süre: 112 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu:Amerika’yı etkileyen gerçek bir olaydan uyarlanan Bordertown, bir kadının adalet için verdiği hırslı mücadelesinin öyküsüdür. Lauren Frederick (Jennifer Lopez) Chicago Herald’da çalışan hırslı bir gazetecidir.

Editörünü (Martin Sheen) etkilemeyi amaçlayan Lauren ona büyük bir hikaye sözü verir ve araştırma yapmak üzere Meksika sınırındaki Juarez’e gider Juarez korkuyla sarılmış bir şehirdir. Yüzlerce yerel kadın vahşi bir şekilde tecavüze uğrayıp öldürülmüşlerdir ve yetkilerden hiç kimse bunu dikkate almıyormuş gibi görünmektedirler.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla