Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2007, 12:48   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Serdar Özkan: Liverpool'la birlikte çıkarız

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Özkan, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'la birlikte gruptan çıkacaklarına inandığını belirtti.

Serdar Özkan, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı TamSaha Dergisi'nin Ekim ayı sayısında yer alan röportajında, bulundukları (A) Grubu'nda Porto ve Marsilya'nın da iyi ekipler olduğunu ifade ederek, “Liverpool ise tartışmasız çok iyi bir takım. Ben Liverpool'la birlikte bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. İnönü'deki maçlarımızda o seyirci desteğiyle tüm rakiplerimizi yenebiliriz” dedi.

Her genç oyuncu gibi ideallerinin bulunduğunu dile getiren Serdar, şöyle devam etti:
“Sezon başlarken öncelikli hedefim takımımda oynayabilmekti. Bunu başardım. Oynadıktan sonra A Milli Takım'a gelmekti, bu hedefime de ulaştım. Şimdi hedefim şampiyonluk yaşamak. Uzun süredir şampiyonluk görmedik ve bu benim için çok önemli bir hedef. A Milli Takım'da da kalıcı olmak ve inşallah Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak istiyorum. Beşiktaş'la Şampiyonlar Ligi maçları oynayacağız. Bu vitrinlere çıkıp kendimi gösterdikten sonra tabii ki Avrupa'da oynamak istiyorum.”

"İNANILMAZ BİR ZİDANE HAYRANIYIM"

Serdar Özkan, bir gün Avrupa'ya giderse hangi ligi tercih edeceğinin sorulması üzerine, İspanya Ligi'nde oynanan futbolu beğendiğini kaydederek, "Diğerlerinden farklı olarak oynatmamak değil oynamak üzerine kurulu bir futbol anlayışları var. Bir de ben inanılmaz bir Zidane hayranıyım. Onun kasetlerini izlerdim. Del Bosque buradayken ona ve yardımcılarına Zidane'la ilgili sorular sorardım. Zidane dolayısıyla da bir Real Madrid hayranlığım var" dedi.

"Türk oyuncuların Avrupa'da başarıyla tutunduğunu söyleyemeyiz. Sen bu konuda kendini nasıl değerlendiriyorsun" sorusuna ise Serdar, şu yanıtı verdi:
"Bence bu bir senelik, iki senelik bir şey değil. İdeallerini koyup, 'Ben bunu yapacağım' diyerek kendinizi 5-6 sene öncesinden mental olarak hazırlamanız gerekiyor. Bir de ben her şeyin para olduğuna inanmıyorum. İnsanın idealleri olmalı. Parayı değil, kariyeri seçerim. Mesela Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak benim için 2 milyon dolara bedel. 2 milyon dolarım olmasın ama Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırayım."

"TAKIMDA ÇOK İYİ BİR ARKADAŞLIK VAR"

Serdar, Beşiktaş'ta çok iyi bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu belirterek, “Hani bazen lafta ağabey dersiniz ya, kesinlikle öyle değil. Gerçekten ağabey-kardeş gibiyiz. Bize inanılmaz destek veriyorlar. Mesela ben maça çıkacağım zaman Mehmet Yozgatlı ağabey yanıma geliyor, 'Hadi kardeşim' diyor, yapmamı gerekenleri anlatıyor, bana inanılmaz moral veriyor. Üstelik ben onun mevkiinde oynuyorum. Gerçekten çok şaşırıyorum. Bu destek bana müthiş bir güven ve mutluluk da veriyor” dedi.

En çok görüştüğü arkadaşının Arda olduğunu belirten Serdar Özkan, “14 yaşımdan beri beraberiz ve harika bir arkadaşlığımız var. Onunla bir araya geldiğim zaman bütün dertlerimi unutuyorum” değerlendirmesini yaptı.
1987 yılında Düzce'de doğduğunu kaydeden Serdar, futbola nasıl başladığını ise şöyle anlattı:
"4 yaşımdayken İstanbul'a gelip Küçükçekmece'ye yerleştik. 9-10 yaşlarımda mahalle arasında oynarken amatör takımlar beni istiyordu. Ama babamın niyeti beni büyük bir takımın altyapısına vermekti. Ablam yakın olduğu için Galatasaray'a götürmek istedi, ama para talep ettiler. Çünkü futbol okulu gibi bir şeydi. Bizim de maddi durumumuz o kadar iyi değildi ve gidemedim. TIR şoförü olan babam Türkiye'ye döndüğünde beni Beşiktaş'ın altyapı seçmelerine soktu. Seçmeleri kazandım, ancak gidip gelmek oldukça zordu. Annem her gün Küçükçekmece'den Fulya'ya götürüp getiriyordu."

"BEŞİKTAŞ'IN LİDER OYUNCUSUYMUŞ GİBİ HAZIRLANIYORUM"

Serdar Özkan, kendisini genç ve tecrübesiz bir oyuncu gibi düşünmediğini ifade ederek, “Her zaman Beşiktaş'ın lider bir oyuncusuymuş gibi hazırlanıyorum ve saha içinde de buna göre davranmaya çalışıyorum. Hiç stres yapmadan, lider bir oyuncu gibi oynamaya uğraşıyorum. Lig A'da 60 maç oynadım ve tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Genç Milli Takımlarda da 70'e yakın maça çıktım. Yaşım çok genç ama düşüncelerimi lider bir oyuncu gibi kurguluyorum” dedi.
</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla