Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2007, 14:28   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow "Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır!!!"

"Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır!!!" Büyükanıt'tan tokat gibi sözler!!! "Laiklik değiştirilemez!!!" Harp Akademilerinin açılış töreninde konuşan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Click the image to open in full size.
İŞTE O KONUŞMA
Hiç bir güç ülkemizi bölemez. Buna kimsenin gücü yetmez. Büyük Türk devleti kendini bu konuda korumasını bilir. Hiç bir güç Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti başka bir şeye çeviremez. Hiç bir güç ülkenin laik yapısını değiştiremez. Üniter devlet yapımız bizim var olma nedenimizdir.
Hiçbir Güç Türk Ulusu'nun ordusuna duyduğu güveni zedeleyemez. Olmaz ve olmamalıdır. Devletimizin temel direkleri bizim var olma nedenlerimizdir. Bu temel değerleri savunanlar eleştirilmemelidir.
MALEZYA KIYASLAMASINA TEPKİ
Başka İslam ülkeleriyle kıyaslamak anlayışı var. Bu tartışmalar kaygı vericidir. Açıkça ifade ediyorum Bu tartışmalar Cumhuriyet'e yakışmamaktadır.

DTP TERÖRE DESTEK VERİYOR

Etnik milliyetçiliğe dayalı bölücü terör örgütü 2 bine yakın tesisi tahrip etti ve 1500 kadar sivil görevlinin hayatına kastetmiştir. Bölücü terör örgütü en büyük zararı bölge halkına vermiştir. Son olay bunun en önemli örneğidir. PKK'ya karşı mücadelede kararlığımız devam edecektir.

Bu dönem çok önemlidir. Son dönemde PKK'ya çok büyük bir darbe vurulmuştur. Koruculara saldırı bunun bir nedeni olarak görülebileceğini düşünüyorum.
Uyardığımızı tüm ülkelerden olumlu bir cevap alabilmiş değiliz. Bu ülkeler PKK'ya olaysız ve dolaylı desteklerine devam etmektedir. Terör örgütün Türkiye'deki siyasetteki uzantılarıdır. Bunlar terör örgütünü kardeşlerimiz diye tanımlayabilmektedir.
Dün bu guruptan bir kişi "Biz PKK'ya terör örgütü diyemeyiz. Dersek sizleşiriz" diyebiliyor. Terörle sözde değil özde mücadele etmek gerekir. Sözlerimin bazı kesimleri rahatsız edeceğini biliyorum.

IRAK PARÇALANMAYA MÜSAİT
Irak'ın konfederatif yapıya doğru hızla ilerlediğini görüyor, bundan duyduğumuz rahatsızlığı ifade ediyoruz. Irak'ın kuzeyinde oluşabilecek federatif bir devlet Türkiye için büyük risk oluşturacaktır. Irak parçalanmaya çok müsait. Yalnız siyasi boyutuyla değil güvenlik boyutuyla da Türkiye için tehlike arzediyor. Türkiye'nin dikkatle bakması gereken yer Kuzey Irak'taki oluşumdur.
BİREY İÇİN DEVLET BUDANIYOR

Değiştirilmek istenen anayasa ile ilgili üniversitelerin hazırladığı ilk taslağı biliyoruz. Bu taslak açıklandığında bizi ilgilendiren kısımla ilgili görüşlerimizi açıklayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Son zamanlarda devleti budarken bireyin yüceltildiğini görüyoruz. Devleti yok ederken bireyin yüceltilebilmesi ne kadar doğru...

YEMİNİME İHANET ETMEDİM

Etik olmayan saldırılardır. Sadece ülke içinden değil ülke dışından da yapılıyor ve destekleniyor. Bu zamana kadar ki suskunluğumuz zorlanmamalıdır.
Bu üniformayı 53 yıldır büyük bir onurla taşıyorum. Bayrağa el bastığım yeminle başladım. Bu yemine asla ihanet etmedim, etmedik. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı vardır.
TSK sistematik ve önyargılı saldırıların hedefi oluyor. Bazı tartışmaları çok yersiz buluyorum
kaynak: Hürriyet.com.tr
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla