Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2007, 12:31   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Süreyya Ayhan işten atıldı

Spor eğitim uzmanı kadrosuyla Atletizm Federasyonu'nda çalışan milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un görevine son verildi.


Sakatlığı nedeniyle Temmuz ayında baraj yarışı koşamayan ve bu nedenle Ağustos'ta Japonya'nın Osaka kentinde başlayan Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılamayan milli atlet Süreyya Ayhan Kop, Atletizm Federasyonu personeli olmasına karşın, izinsiz olarak ABD'ye kamp yapmaya gidince, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından çalışma akdine son verildi.
Federasyon tarafından personel olarak mesaiye gelmediği rapor edilen milli atlet, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü onayı ile işinden çıkarıldı.

İZNİ BEKLEMEDEN TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop ve eşi Yücel Kop, 12 Temmuz tarihinde Atletizm Federasyonu'na yazılı bir başvuru yaparak, yurt dışı kamp çalışmaları nedeniyle 1 yıllık izin talebinde bulundu.
Kop çifti, federasyonun cevabını beklemeden 16 Temmuz Pazartesi günü, kamp çalışmalarına başlamak üzere ABD'ye gitti. Durumu GSGM'ye rapor eden federasyon yetkilileri, spor eğitim uzmanı kadrosuyla federasyon personeli olan milli atletin izinsiz olarak yurt dışına çıktığını ve işe devam etmediğini bildirdiler. Bu gelişme üzerine de GSGM Personel Daire Başkanlığı, genel müdürlük onayı ile milli atletin görevine son verdi.

AVUKATI TEBLİGATI ALMADI

Süreyya Ayhan Kop'un avukatı, Atletizm Federasyonu tarafından kendisine verilen milli atletin görevden alınma tebligatını kabul etmedi.
Bunun üzerine tebligat, yurt dışı yazışma adresi ve telefonları federasyonda bulunmayan milli atletin, Ankara'daki mevcut adresine gönderildi.
Federasyondaki görevine izinsiz olarak gelmediği gerekçesiyle işine son verilen milli atlet Ayhan Kop, 2002 yılında Avrupa Şampiyonu olduktan sonra, Fikret Ünlü'nün Devlet Bakanlığı döneminde, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu'nun onayıyla eğitim uzmanı olarak Atletizm Federasyonu'nda görevlendirilmişti.

</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla