Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2007, 10:45   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Kaya Peker artık serbest

TAU Kaya'yı para vererek bıraktı

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria kulübü, uzun süren müzakerelerde anlaşma sağlayamadığı Türk basketbolcu Kaya Peker'in sözleşmesini tazminat ödeyerek feshetme kararı aldı. TAU'da yaz döneminin en problemli olayı olan Kaya'nın takımdan ayrılmak istemesi ve daha sonra vazgeçip sürekli fikir değiştirmesi, İspanyol kulübünün halen 2 yıllık kontratı bulunan Türk basketbolcuyu serbest bırakmasıyla sona erdi.
TAU ile Kaya nihai olarak anlaşmaya varırken, İspanyol kulübünün Kaya'nın 2 yıllık kontratına karşılık tazminat ödemeyi kabul ettiği bildirildi.
Kaya'nın normalde kalan sezonları için yıllık 850 bin Avro alması gerektiği, tazminatın da buna göre hesap edildiği kaydedildi.
TAU kulübü başkanı Josean Querejeta, Kaya'ya bundan sonraki kaderinde bol şanslar'' dilerken, Türk basketbolcunun şu sıralar Beşiktaş ve Türk Telekom kulüpleri ile temasta olduğu, ancak ekonomik açıdan daha fazla imkan sağlanması halinde yabancı bir kulübe de sıcak baktığı öğrenildi.
Öte yandan İspanyol basını, TAU'da 1 sezon forma giyen Kaya Peker'in beklenildiği gibi takıma faydalı bir oyuncu olamadığını yazdı.
''Kaya, TAU'da talihsiz bir deniz gezintisi yaptı'' yorumunu yapan Bask bölgesi gazeteleri, geçen sezon Avrupa Ligi 4'lü final maçlarında takımını memnun edemeyen Kaya'nın sakatlık ve formsuzluktan dolayı ACB ligi play off maçlarında da ''görünmez'' olduğunu kaydetti.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla