Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2007, 15:09   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Likya Yolu canlanıyor

Fethiye İlçesi Tanıtım Vakfı (FETAV), Avrupa Birliği Bölgesel Gelişme Fonu (ERDF), Bölgelerarası İşbirliğini Geliştirme Programı tarafından birlikte yürütülen ve finanse edilen Akdeniz Dağları Doğal ve Kültürel Mirası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda proje kapsamında yer alan tarihi Likya Yolu'nun 2008 yılında tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Fransız, İtalyan, Yunan ve İspanyol profesörlerinde katıldığı toplantıda öncelikle Fethiye'nin tanıtımının proje için çok önemli olduğuna vurgu yapıldı. Bu konuda yapılan kısa değerlendirmenin ardından tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan Karaağaç, Dodurga ve Boğaziçi köylerinde mevcut gelir getirici faaliyetlerin ve turizmi geliştirebilecek, halkın gelir düzeyini yükseltebilecek projeler ele alındı.

Likya Yolu üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin 2008 yılı sonuna kadar bütünleşmiş kalkındırılmalarının sağlanması konusunun da gündeme geldiği toplantıda, Fethiye'de ağılıklı olarak yapılan ev pansiyon işletmeciliğinin iş alanı olarak görülmesi gerektiği belirtildi. Proje kapsamında Türkiye'de bulunan heyet, yarın bölge köylerinde inceleme yapacak.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla