Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2007, 15:10   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kapadokya'yı turistler bastı

Kapadokya bölgesinde sonbahar ile birlikte yabancı turist sayısında önemli artış yaşanıyor. Bölgeye özellikle ABD'li ve Uzakdoğulu turistlerin büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kültür turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya'da, Akdeniz'de deniz turizminin yavaş yavaş sona ermesiyle yabancı turist sayısında artış yaşandığını söyledi. Eylül ayının ilk haftasında başlayan artış ile birlikte bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranının şu anda yüzde 80 seviyesine ulaştığını kaydeden Nazif Demir, bu artışın Ekim ayı ortalarına kadar sürmesini beklediklerini ifade etti.

Demir, doğa harikası peribacalarının yanında eşsiz güzellikteki vadileri ve kayadan oyma kiliseleri ile son yıllarda dünya turizminde adından sıkça söz ettiren Kapadokya bölgesine, sonbahar aylarında daha çok ABD'li, Kanadalı ve Uzak Doğulu turistlerin ilgi gösterdiklerini vurguladı. Demir, "Özellikle deniz turizminin sona ermesiyle kültür turizminde bir artış gözlemleniyor. Bu artıştan Türkiye'de en çok etkilenen bölge ise hiç kuşkusuz Kapadokya. Dört ayrı mevsimde oldukça farklı güzellikler sergileyen Kapadokya'yı özellikle ABD'li ve Uzakdoğulu turistler sonbahar ve kış aylarında gezmek istiyorlar. Bölgede yaz kış devam eden turizm aktivitelerinin yanı sıra balon, at, deve turları turistlere oldukça neşeli dakikalar geçirtiyor" dedi.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla