Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2007, 16:05   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon4 Beşiktaş yönetimine açık mektup

Beşiktaş yönetimine açık mektup


Sevgili Beşiktaş Kulübü Yöneticileri;
Eminim sizler de en az benim kadar üzgünsünüz. Eminim sizler de benim gibi kaçan her golde tırnaklarınızı yediniz, kahroldunuz. Ve ben de biliyorum ki, “Sahadaki oyuncu topa iyi vuramıyorsa, biz ne yapalım?” diye düşünüyorsunuz. İşte en büyük hatanız da burada.
Saygıdeğer yöneticiler, o renklere aşık olduğunuzdan hiç kimsenin şüphesi yok. Ama siyah ve beyaz gibi, birbirinin zıttı bu iki rengi, yüz yıldır, ‘Beşiktaşlılık ruhu’ ayakta tutuyor. Maalesef sizde eksik olan da bu. O takıma, ruh katamıyorsunuz.
Lütfen sinirlenmeyin. Beşiktaş’ı seven biri olarak söylüyorum; “Olmuyor, yapamıyorsunuz.”
Sizleri, başta Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören olmak üzere, istifaya falan davet etmiyorum, sakın yanlış anlamayın beni. Ancak bu zamana kadar ki yönetiminizi bir düşünün. Tekrar ediyorum, samimiyetinizden hiç şüphem yok. Fakat Beşiktaş’ı yönetebilme kabiliyetinizden, milyonlarca insan gibi, benim de şüphem var.
Çok değerli yöneticiler, lütfen kendi kendinizin muhasebesini yapın. Yönetimde olduğunuz süre boyunca Beşiktaş’a ne kadar katkınız olduğunu bir düşünün. Tamam, hakemler kötü. Tamam, ekonomik koşullar zorluyor. Kabul, zaman zaman oyuncularda da sıkıntılar hasıl oluyor. Bunların hepsini anlıyor ve kabul ediyorum. Ancak sizin içiniz rahat mı? Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve bu sorumu kendi kendinize yanıtlayın.
Beşiktaş’ın aldığı sonuçlar, taraftarın sevgisi artırmaz ya da azaltmaz. Bu yüz yıldır böyle. Çünkü asıl olan Beşiktaş sevgisidir. Ancak sizin yaptıklarınız, ya da yapamadıklarını -ki fazlasıyla yeteneksizsiniz- Beşiktaş’ı çok etkiliyor. Bundan daha da kötüsü, bu durumun farkında olmamanız.
Şu dönemdeki Beşiktaş, yönetim hatalarını ve zafiyetlerini önümüzdeki yıllara da taşıyacak gibi görünüyor. Yani bugünlerde Beşiktaş’ın başarılı olup olmaması önemli değil, ancak şimdi yaptığınız yanlışlardan dolayı, kulübün önümüzdeki yıllara hastalık taşımasının nasıl sonuçlar doğuracağını, Beşiktaş’ı, 100 yıllık onuru ve bu onura gönül vermiş insanları nasıl etkileyeceğini, lütfen bir düşünün.
Çok değerli Beşiktaşlı yöneticiler, meseleye bir de şu açıdan bakın. Kendi şirketlerinizde, kriz çözemeyen, aksine kriz yaratan, yeni açılımlar üretemeyen, takım oyunu kuramayan, kuruma ruh katamayan yöneticileriniz olsaydı ne yapardınız? Lütfen samimi olarak düşünün.
Dediğim gibi, Beşiktaş sevginizden hiç şüphem yok. Ama inanın sadece sevmek, Beşiktaş’a ve 100 yıllık gurura hiçbir şey katmıyor.
Saygılarımla.

Erdoğan AKTAŞ(Posta)

Konu Pritt tarafından (05-10-2007 Saat 16:06 ) değiştirilmiştir..
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla