Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2007, 22:40   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş ikide iki yaptı

Beşiktaş iki de iki!

Çanakkale’de devam eden Opel Türkiye Kupası D Grubu eleme müsabakalarının ikinci gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar karşılaşmayı 65-79 kazandı ve ikinci galibiyetini aldı.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk dakikalarında her iki takımda rakibine karşı skor üstlünlüğü kuramadı. Beşiktaş Cola Turka Dilman ve Nicevic ile sayılar üretirken. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Polat Kaya ve Stefanov ikilisinin sayılarıyla karşılık verdi. Savunma kurgusunun ön planda olduğu maçta ilk 8 dakika 15-15 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş Cola Turka antrenörü Ergin Atama’nın aldığı mola sonrası toparlanan siyah beyazlılar üst üste buldukları sayılarla periyotun tamamlanmasına 1 dakika kala 19-17 öne geçti. Geride kalan süre zarfında her iki takımda hücumda etkili oyun kuramayınca maçın ilk periyotu 19-19 eşitlikle sonuçlandı.
İkinci periyota Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Ümit’in 2 sayılık basketine Beşiktaş Cola Turka Dalmau’nun 3 sayılık basketiyle karşılık verdi ve maçın 11. Dakikası 22-21 siyah beyazlıların üstünlüğüyle geçti. Mersin Büyükşehir Belediye pota altında sayılar üretirken, Beşiktaş Cola Turka dış şutlardaki isabetli atışlarıyla her geçen dakika farkı arttıran takım oldu. Periyotun bitimine 4,5 dakika kala Beşiktaş Cola Turka’nın amerikalı pivot’u Shumbert’in basketiyle fark 7 sayıya kadar çıktı (30-23). Bu basketin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 12 sayılık bir seri yakalayarak periyotun büyük bir kısmını geride götürdüğü maçta öne geçen taraf oldu. Beşiktaş Cola Turka’nın dış şutlarına, pota altındaki üstün oyunla karşılık veren Mersin’de Ümit Türkoğlu’nun çabası takımının devreyi üstün tamamlamasına yetmedi ve ilk yarıyı Beşiktaş Cola Turka 39-38 önde tamamladı.
İkinci yarıya Beşiktaş Cola Turka başladı. Her iki takım da ilk yarıdaki katı savunmasını bu periyotta da devam ettirdi. İkinci yarının 5, maçın ise 25. dakikasında Mersin Büyükşehir Belediyesi 2 sayı üretirken, Beşiktaş Cola Turka ise rakip potaya 8 sayı atabilme başarısını gösterdi. Skor olarak birbirlerine bir türlü üstünlük kurmayı başaramayan her iki takımda çareyi 3 sayılık basketlerde aradı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, art arta bulduğu sayılarla skor üretmeyi başarsa da rakibi karşısında geride kalmaktan kurtulamadı. Periyotun son 1,5 dakikasına 57-52 geride giren Mersin temsilcisi, İstanbul temsilcisinin iki Amerikalısı Dalmau ve Apodaca’yı durduramayınca 3. Periyot 59-53 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğüyle geçildi.
Final periyotuna Shumbert’in 2 sayılık basketiyle başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi antrenörü Ahmet Çakı, sık sık oyuncu değiştirerek Beşiktaş Cola Turka’nın oyun düzenini bozmaya çalışsa da siyah beyazlı oyuncular bunun olmasına pek müsade etmedi. Beşiktaş Cola Turka’nın pivot oyuncusu Shumbert gerek içerden gerekse dışardan attığı sayılarla final periyodunda Beşiktaş Cola Turka da farkı arttıran oyuncu oldu. Maçın üçüncü periyodunda olduğu gibi, dördüncü periyotta da her iki takım, üç sayılık atışlarla skor üretme yoluna girdi. Mersin Büyükşehir Belediye, Polat Kocaoğlu’nun art arda attığı iki 3’lük ile farkı 4 sayıya kadar indirerek skoru 64-60’a getirdi. Rakibe sayı imkanı tanımayan siyah beyazlılar, maçın son bölümlerinde oyunu tamamen kontrol altına alırken maçı da 79-65 kazanan taraf oldu.
Öte yandan karşılaşmanın MVP’si Beşiktaş Cola Turka’dan Christian Dalmau seçildi. Dalmau ödülünü Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin’in elinden aldı.
SALON: 18 Mart Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Fatih Aslanoğlu
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (65): Eddy Douglas Fobbs 9 (10 ribaund), Polat Kaya 6 (2 ribaund), Ümit Türkoğlu 10 (3 ribaund), Altan Erol, Reha Öz 5 (3 ribaund), Polat Kocaoğlu 15 (5 ribaund), Oktay Yılmaz, Esat Sinanoğlu, Kevin Darnell Burleson 5 (4 ribaund, 6 asist), Michael Allen Jones 1 (2 ribaund, 1 asist), Vrbica Stefanov 14 (2 ribaund, 1 asist)
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (79): Erkan Veyseloğlu 7 (3 ribaund, 2 asist), Preslon Anthony Shumbert 15 (3 ribaund, 1 asist), Cevher Özer 7 (5 ribaund, 2 asist), Christian Dalmau 16 (3 ribaund, 2 asist), Sandro Nicevic 10 (5 ribaund, 1 asist), Onur Aydın (2 ribaund, 1 asist), Rick Jason Apodaca 20 (4 ribaund, 5 asist), Sinan Güler 4 (2 ribaund, 1 asist)
1.PERİYOT: 19-19
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 15-20
4.PERİYOT: 12-20
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla