Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2007, 11:52   #1
Solitary_Eagle
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türk baba, oğlunu öldürüp otoyol kenarına gömmüş

ABD'nin California eyaletinin Martinez kentinde yaşayan Erhan Kayık adlı Türk baba, öz oğlunu öldürmek suçundan tutuklandı.


Kayık'ın 16 yaşındaki oğlu Volkan'ı haziran ayında öldürdüğü ve otoyol kenarına gömdüğü belirlendi. Haziran ayında 'evden kaçtı' diyerek polise oğlunu bulmaları için başvuran baba Kayık, polis soruşturmasında suçunu itiraf etti. Kayık'ın oğlunu niçin öldürdüğü bilinmiyor.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Siera County Polis Şefi David Cutaia, halı satıcılığı yapan 41 yaşındaki Erhan Kayık'ın geçen haziran ayında, kentin polis merkezine başvurarak 16 yaşındaki oğlu Volkan Kayık'ın evden kaçtığını bildirdiğini söyledi. Polis Şefi Cutaia'nın verdiği bilgiye göre, Volkan iki yıl önce Türkiye'den gelerek ABD'ye yerleşti. Bu süre içinde birkaç kez evden kaçtığı belirlendi. Volkan daha önce de evden kaçtığı için polis soruşturması bu yönde ilerliyordu. Ancak, polis merkezine gelen bir tanık, Erhan Kayık'ın, kendisine 'Volkan evden kaçmadı, öldü.' dediğini aktardı. Bunun üzerine soruşturmanın seyri değişti.
Bu gelişme üzerine baba Kayık ifadesi alınmak için polis merkezine götürüldü. Kayık, polis sorgusunda oğlu Volkan'ın öldüğü yönündeki ifadelerini kabul etmedi. Polis, Erhan Kayık'la yurtdışına çıkmadan ikinci kez ifadesinin alınması hususunda anlaştı. Ancak, önceki gün yurtdışına çıkarken yakalanınca şüpheler arttı. Polisin yeniden yaptığı sorguda Kayık oğlunu öldürdüğünü itiraf etti. Erhan Kayık, suçunu itiraf etmesinin ardından, soruşturmayı yürüten polisleri şehir dışında bulunan 89 numaralı otoyola götürerek, oğlu Volkan'ın cesedini gömmüş olduğu yeri gösterdi. Ceset gömüldüğü yerden çıkarılarak otopsi için Contra Costa County adli tıp merkezine götürüldü. Polis yetkilileri, "Volkan'ın tam olarak ne zaman öldürüldüğü, yapılacak olan otopsi sonucunda belli olacak." dediler. Volkan Kayık'ın 5 yaşındayken annesinin Türkiye'de geçirdiği bir trafik kazasında öldüğünü belirten polis yetkilileri, babası ve üvey annesi ile birlikte yaşadığını, College Park High School Lisesi'nde öğrenim gördüğünü bildirdi. Volkan Kayık'ın babası tarafından öldürüldüğü Martinez kentinde 2004 yılından bu yana cinayet işlenmediği öğrenildi. Baba Erhan Kayık, birinci derecede cinayet işlemekten tutuklanıp, 1 milyon dolar kefalet bedeli şartıyla Contra Costa Hapishanesi'ne konuldu. New York.
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla