Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2007, 13:24   #1
Solitary_Eagle
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ingiltere'de müslümanlara 'sahte zemzem suyu' uyarısı.

İngiltere'de yaşayan Müslümanlar, sağlığa zararlı maddeler içeren "sahte zemzem suyu" hakkında uyarıldı.

Bir suç çetesinin yasa dışı yollarla şişeleyerek İngiltere'ye soktuğu suyun, yapılan analizler sonucunda, yüksek miktarda arsenik ve nitrat içerdiği belirlendi.


Üzerinde "Zemzem Suyu" etiketi olan şişelerde satılan suyun gerçek zemzem suyuyla hiçbir ilgisi bulunmadığını açıklayan yetkililer, zararlı maddeler içeren bu suyun uzun süre tüketilmesi halinde hastalıklara ve sağlık sorunlarına yol açacağı uyarısında bulundu.
Suyun yüksek miktarda satılması İngiltere'deki Müslüman din adamlarını da harekete geçirdi. Londra Merkez Camiine danışmanlık görevinde bulunan çevre sağlığı uzmanı Dr. Yunus Teinaz, Müslümanlardan bu tür sahte ürünlere karşı uyanık olmalarını istedi.
Teinaz, İslami kitaplar satan bir kitabevinin haftada 20 bin litre bu sahte zemzem suyunu sattığına dikkati çekerken, "Bu su, sağlıklı değil ve uzun süre tüketilmesi halinde hastalıklara yol açar. Zemzem suyu olduğu iddia edilerek piyasaya sürülen bu suyun ticaretini yapanlar milyonlarca sterlin kazanıyor. Buna izin vermeyin" dedi. Küçük bir şişesi 3 sterline (yaklaşık 7 YTL) satılan sahte zemzem suyunun çetelere önemli kazanç sağladığını kaydeden Teinaz, zemzem suyunun ticari amaçla Suudi Arabistan'dan çıkarılmasının yasak olduğuna, gerçek zemzem suyunun hükümetin kontrolünde çıkarılarak şişelendiğine dikkati çekti.
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla