Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2007, 20:11   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Galibiyeti demirörene armağan ediyorum

Galibiyet Demirören'e hediye

Turkcell Süper Lig'in 8'inci haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi. BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı takıma galibiyeti getiren golü 45'inci dakikada Nobre attı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Gençlerbirliği karşısında birçok pozisyon bulduklarını ifade ederek, "İlk yarıda maçın başlamasıyla birlikte rakibe yaptığımız pres ve oyuncuların kazanma arzusu üst seviyedeydi. Porto maçından sonra bugün ortaya konulacak mücadele, futbol adına yapılacak güzellikler, tabii ki alınacak sonuç, gelecek adına duygularımızı şekillendirecekti. İyi mücadele edilen Porto maçının ardından bugünkü mücadelede ilk yarıda atacağımız goller ilerleyen bölümde dezavantajlardan bizi uzaklaştıracaktı. Çok sayıda pozisyon ürettik. Ancak sadece birini gole çevirebildik. 3-4 pozisyon daha rahatlıkla gol olabilirdi" dedi.
Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıda fiziksel düşüşün yaşanmasıyla birlikte oyunun hakimiyetini rakibe kaptırdıklarını belirterek, "İkinci yarı fiziksel düşüş yaşanmadan önce oyunun hakimi bizdik. Son bölümde fiziksel düşüş olunca rakip oyuna hakim oldu. Oyuncu değişiklikleriyle rakibin baskısını kırmayı başardık. Rakibe çok ciddi pozisyon vermeden maçı bitirdik. Maçın taraftarın coşkusuyla birlikte daha rahat geçmesi gerekiyordu. Onları sıkıntılı maç izlemekten uzak tutmamız gerekiyordu. Ancak ortaya konulan mücadele istikrar ve devamlılık adına bizi umutlandırdı. Ligin üst sıralarından kopmamamızı sağladı" diye konuştu.
Sağlam, başkan Yıldırım Demirören'in dün doğum günün mutluluğunu yaşadığını ve bu galibiyeti kendisine armağan ettiklerini söyledi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, genel menajer Sinan Engin'in takımdan gidecek oyuncular olduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Sinan Engin, 'Bazı oyuncular gidebilir' dedi. Anlayışımıza uymayan, katkı sağlamayan oyuncuyla yollarımızı ayırmak doğaldır" dedi. Hiçbir antrenörün iyi futbolcuya "Hayır" demeyeceğini vurgulayan genç teknik adam, "Kulübün imkanları doğrultusunda bunları yapabiliriz. Sezon başı transferleri de buna göre yönlendirdik. Kulübün imkanları doğrultusunda çok iyi oyuncular isterim. Hedeflerim doğrultusunda, işlerimi kolaylaştırsın isterim. Ama ortada bir de maddi durum var. Yabancı transferi de kulübün imkanları doğrultusunda yapıldı. Higuain ve Diatta gibi yabancı oyuncular takımda bulunan 15 oyuncudan daha ucuz oyuncular. Ellerinden geleni yapıyorlar" şeklinde konuştu.
Ligde hiçbir takımın kolay galibiyet alamadığını vurgulayan Sağlam, zirve yarışında Galatasaray ile Beşiktaş'ın yalnız kaldığı yönündeki düşüncelere karşı çıkarak, "Hiçbir takım kolay maç kazanamıyor. Bu nedenle şampiyonluk yarışının erken olduğunu ve zirve mücadelesinde takım belirlemenin yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi. Galatasaray karşısında alınan yenilginin kendisini çok üzdüğünü dile getiren teknik direktör Sağlam, şunları söyledi: "Porto maçındaki yenilgi de beni çok üzdü. Ama kazanma arzusu beni gelecek adına umutlandırmıştı. Bugünkü mücadelede beni umutlandırıyor. 15 günlük aranın ardından iyi futbol ortaya koymak istiyoruz. Bunu da yapacağız. Oyuncularıma, yönetime son derece güveniyorum. İyi olduğumuzu istemeyenler karşısında dik duralım, birlik olalım, kesinlikle başarılı olacağımıza inanıyorum."
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla